Lifestyle

#psihologija

Jednostavan trik koji će vas u tren osloboditi nepotrebnog stresa

Jednostavan trik koji će vas u tren osloboditi nepotrebnog stresa
Freepik

Klinička psihologinja Gabby Goodier iz Pertha u Zapadnoj Australiji kune se u jednostavnu tehniku ​​disanja koja će vam u samo nekoliko minuta ublažiti tjeskobu i umiriti um.

Rekla je da joj je ova vježba, koju naziva "disanje na slamku", postala svakodnevna rutina koja uključuje udisanje kroz nos, a zatim izdah kroz slamku.

"Ovdje je ključni dio taj što je vaš izdah dulji od udisaja, a to aktivira dio vašeg mozga koji će smiriti vaš živčani sustav, pomažući vam da pronađete toliko potreban 'gumb za smirenje'", rekla je.

Utemeljiteljica Sage Societyja, internetskog pokreta specijaliziranog za zdravlje i sreću, rekla je da joj metoda disanja pomaže da prebrodi teške trenutke. "Ponekad imam dane u kojima se čini da su moji emocionalni gumbi pritisnuti malo više nego inače, u kojima se moj raspon tolerancije smanjuje i moja sposobnost smirivanja izgleda krhkijom", rekla je.

Za početnike je predložila vježbanje tehnike disanja na otvorenom

"Stvar je u tome da biste, ako koristite ovu metodu u trenucima kad vam je najteže, a nikad prije niste pokušali, mogli doživjeti neuspjeh. Stoga bi bilo dobro da za početak vježbate u trenucima kad ste smireni."

Za početak jednostavno sjednite uspravno i udišite normalno i prirodno kroz nos. Morate potpuno izdahnuti kroz usta sa "stisnutim usnama kao da dišete kroz slamku" ili jednostavno upotrijebite slamku za piće.

"Ponavljajte pet puta zaredom, a idealno je dva puta dnevno", rekla je.