recept
Razlivena pita od špinata
Vrlo ukusna pita koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 3 jaja
– 220 g špinata
– veći poriluk
– 100 ml mlijeka
– 100 g kiselog vrhnja
– 100 g feta sira
– 100 g jogurta
– 100 g palente
– 50 g heljdinog brašna
– 30 ml ulja
Priprema:
Špinat dobro oprati, osušiti i što sitnije narezati.
Dodati mu sitno narezani poriluk i sve ostale sastojke.
Začiniti po ukusu i dobro izmiješati da se sve fino sjedini.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Smjesu od špinata uliti u pleh i peći oko 30 minuta.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Deseti put da utrka kreće iz starog zadarskog grada, a 12. ukupno, uz rekordnih 10 tisuća sudionika
-
Brojne su prednosti kretanja gradskim ulicama električnim biciklima i romobilima, no zbog incidenata, svjedočimo također nekim ograničenjima.
-
Proizvođači guma pod pritiskom su da gotovo doslovno ponovno izmisle kotač jer regulatori usmjeravaju svoje ispitivanje na onečišćenje gumama kojeg će biti i više s rastom broja električnih vozila, što prijeti da će potkopati ekološku prihvatljivost tih automobila.
-
Arheološki muzej Zadar bit će domaćin predavanju prof. dr. sc. Anamarije Kurilić s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru
Reci što misliš!