Lifestyle

#prehrana

Pet najučinkovitijih dijeta ove godine

Pet najučinkovitijih dijeta ove godine

US News & World Report, jedan od vodećih resursa analize potrošača, objavio je izvješće koje otkriva koje se dijete smatraju najučinkovitijima u ovoj godini. Ono se temelji na procjeni zdravstvenih stručnjaka koji su otkrili koje dijete za mršavljenje rezultiraju najznačajnijim ishodima, a ujedno se smatraju i najzdravijima.

U sastavljanju popisa sudjelovala su 24 liječnika, dijetetičara, stručnjaka za javno zdravstvo i druge osobe nadležne za prehranu. Publikacija izvještava da se procjena temelji na kratkoročnom i dugoročnom gubitku težine, lakoći pridržavanja te sigurnosti i hranjivosti.

Dijeta Klinike Mayo

Stručnjacima se dijeta Klinike Mayo sviđa zbog svog pristupa "koji zdravu prehranu čini doživotnom navikom", a temelji se na piramidi koja promiče konzumaciju voća, povrća, cjelovitih žitarica i zdravih masti, uz najmanje 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno.

Volumetrička dijeta

Stručnjaci preporučuju volumetričku dijetu zbog njenih potencijalnih prednosti za zdravlje srca i sprečavanje dijabetes. 

Veganstvo

Vjerojatno ste čuli da je jedenje namirnica biljnog porijekla dobro za vaše tijelo i planet. Prema stručnjacima, uravnotežena veganska prehrana dobar je alat za skidanje kilograma. 

WW (Weight Watchers)

WW ili Wight Watchers dijeta pohvaljena je jer koristi metodu koja omogućuje da jedete što želite i usvojite zdrave životne navike.

Fleksitarijanstvo

U.S. News & World Report opisuje fleksitarijanstvo na sljedeći način: "Možete biti većinu vremena vegetarijanac, ali i dalje uživati u burgeru, kad se za njim javi želja." To znači da pronalazite ravnotežu i tako dobivate sve hranjive tvari.