Lifestyle

#ljubimci

Tri pasmine s najneugodnijim mirisom

Tri pasmine s najneugodnijim mirisom

Kada nabavljate psa, vjerojatno ste usredotočeni na njegov simpatični izgled i simpatičnu osobnost. Ali prije ili kasnije, morat ćete se nositi i s mirisom koji ima svaki pas.

Neke pasmine pasa se posebno osjete, ali svi će u nekom trenutku imati miris koji može biti neugodan. Stoga je važno paziti na higijenu svog psa kako biste se uhvatili u koštac s tim mirisom prije nego što postane neugodan.

U nastavku donosimo tri pasmine koje imaju najneugodniji miris.

1. Basset

Basseti su skloni nadimanju i plinovima, što znači da su također skloni i neugodnom mirisu. Njihove duge spuštene uši također mogu dobiti neugodne infekcije. Povrh svega, imaju i opuštenu kožu, koja je često masna. Šamponiranje je bitno za ovu pasminu, ali treba biti oprezan. Previše kupanja će isušiti njihovu kožu.

2. Koker španijel

I američki i engleski koker španijeli su vrlo lijepi i graciozni. Ipak, njihove duge kovrčave uši su sklone infekcijama. Njihova duga dlaka također može postati masna, smrdljiva i prljava ako se ne kupa često. Česte su i alergije na hranu i kožna oboljenja.

3. Bigl

Biglovi su uzgajani za lov u čoporima. Stoga imaju izražen miris koji je njihovim precima pomogao da se međusobno lociraju kada jure plijen. Dakle, masna dlaka bigla i dalje može sadržavati miris, čak i ako se često pere. Oni također imaju obješene uši koje su sklone infekcijama.

​​