Lifestyle

#kućanstvo

Jednostavna metoda uz koju vam čišćenje šipka više nikada neće stvarati probleme

Jednostavna metoda uz koju vam čišćenje šipka više nikada neće stvarati probleme

Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno šipak. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja sjemenki je onaj 'na žlicu' dok je svjež - ali prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.

Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja – u vodi. Prvo lagano ‘rolajte’ cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore. Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice.

Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao – pod vodom vadite sjemenke. Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.

Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz zdjele i spremite u hladnjak, prenosi Večernji.

 


Reci što misliš!