Lifestyle

recepti

Grčki krumpir: Pečeno savršenstvo s limunom i češnjakom

Grčki krumpir: Pečeno savršenstvo s limunom i češnjakom
Ilustracija

Krumpir se najprije pirja kako bi upio sve arome temeljca, maslinova ulja i limunova soka, a zatim peče da višak tekućine ispari. Rezultat je hrskavo, zlatno savršenstvo!

Sastojci za grčki krumpir:

1,2 kg brašnastih krumpira
375 ml pilećeg temeljca
125 ml maslinova ulja
85 ml soka od limuna
5 češnjeva češnjaka
1 žlica suhog origana
2 žličice soli

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Češnjak protisnite. Krumpir ogulite i narežite krupnije, na debele kriške - debljine oko 3 cm. Stavite ih u posudu za pečenje sa svim ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i pecite 20 minuta.

2. Izvadite krumpir, promiješajte ga i pecite još 25 do 30 minuta dok krumpir uglavnom se tekućina uglavnom ne reducira.

3. Prebacite krumpire u novu posudu za pečenje i prelijte žlicom sokova od pečenja pa pecite dok krumpir ne postane zlatan i hrskav po rubovima.


Reci što misliš!