recepti
Grčki krumpir: Pečeno savršenstvo s limunom i češnjakom
Krumpir se najprije pirja kako bi upio sve arome temeljca, maslinova ulja i limunova soka, a zatim peče da višak tekućine ispari. Rezultat je hrskavo, zlatno savršenstvo!
Sastojci za grčki krumpir:
1,2 kg brašnastih krumpira
375 ml pilećeg temeljca
125 ml maslinova ulja
85 ml soka od limuna
5 češnjeva češnjaka
1 žlica suhog origana
2 žličice soli
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Češnjak protisnite. Krumpir ogulite i narežite krupnije, na debele kriške - debljine oko 3 cm. Stavite ih u posudu za pečenje sa svim ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i pecite 20 minuta.
2. Izvadite krumpir, promiješajte ga i pecite još 25 do 30 minuta dok krumpir uglavnom se tekućina uglavnom ne reducira.
3. Prebacite krumpire u novu posudu za pečenje i prelijte žlicom sokova od pečenja pa pecite dok krumpir ne postane zlatan i hrskav po rubovima.
Izdvojeno
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
Reci što misliš!