Lifestyle

#prehrana

Šest namirnica koje će vam pomoći da lakše zaspete

Šest namirnica koje će vam pomoći da lakše zaspete

Odrasle osobe trebale bi spavati sedam ili više sati u noći, no zbog životnih stresova ponekad nije jednostavno zaspati. Ako želite otputovati u zemlju snova, a nikako ne uspijevate, možda lijek možete pronaći u hrani.

Postoji niz jesenskih namirnica koje nam mogu pomoći da utonemo u san. Neke od njih sastojci su jesenskih kolača, a neke su začini koji će dati bolji okus jelima. 

Bademi

Orašasti plodovi mogu pomoći ljudima da bolje spavaju zbog razine magnezija koji se nalazi u njima. Badem je prepun ovog korisnog minerala. 

Jabuke

Teško je poreći da su jabuke glavne zvijezde jeseni. Nalaze se posvuda oko nas, a sadrže vitamin C koji može pomoći u snižavanju šećera u krvi i krvnog tlaka, kao i poboljšati disanje. To pak pomaže da brže zaspite i dulje spavate.

Slatki krumpir

Slatki krumpir obiluje vlaknima, U studiji iz 2016. godine otkriveno je da je veći unos vlakana u korelaciji s "više vremena provedenog u fazi dubokog sna". Zbog toga slatki krumpir može biti izvrstan međuobrok koji možete pojesti prije spavanja.

Kukuruz

Kukuruz nije samo ukusan nego i prepun melatonina. Prema istraživanju objavljenom 2017., unos hrane bogate melatoninom, poput kukuruza, može pomoći u postizanju boljeg sna. 

Brusnice

Osim što pršte okusom, borovnice obiluju važnim vitaminima. Treba istaknuti vitamin C, za koji smo već spomenuli da može poboljšati san. 

Muškatni oraščić

Popularni začin čini više od samog dodavanja okusa jelima. Može i poboljšati san. Prema istraživanju, može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, opuštanju krvnih žila i pozitivno utjecati na raspoloženje, a sve će to dovesti do boljeg noćnog odmora.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti