Lifestyle

#život

Pet razloga zašto ne smijete staviti djecu ispred svog partnera

Pet razloga zašto ne smijete staviti djecu ispred svog partnera
Oleg Baliuk / Freepik

Jedno istraživanje je pokazalo da 77% roditelja kaže da su sretniji i ispunjeniji otkad imaju djecu. Istodobno, prosječni roditelj nije bio na romantičnom spoju više od tri godine i ono što roditeljima najviše nedostaje iz života prije djece je to da provedu kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom.

Jasno je da u većini brakova, nakon što djeca dođu, supružnici zaborave na sebe i jedni na druge, misleći da se svojoj djeci trebaju posvetiti u potpunosti. Upravo je zato Bright Side izdvojio nekoliko razloga zašto biste na prvo mjesto trebali staviti partnera ili partnericu, a ne djecu.

1. Učite svoju djecu da poštuju druge i sebe

Netko je jednom rekao: "Muškarac koji se prema svojoj ženi ponaša kao prema princezi dokaz je da je rođen i odrastao u naručju kraljice." Kad vaše dijete odraste u obitelji u kojoj se ljubav između partnera pokazuje na bezbroj načina, kao rezultat toga što im je brak na prvom mjestu, nauči se prema drugima odnositi s istim poštovanjem.

2. Možete biti uzor zdrave ljubavne veze

Umjesto da se osjećate krivima što ste ostavili djecu na čuvanju i uživali u lijepoj večeri za dvoje, u potpunosti iskoristite ovu priliku da svom djetetu objasnite da njegovoj mami i tati treba neko vrijeme samo za njih. Naučit će važnost zdrave ljubavne veze te će to pozitivno utjecati na njihovo ponašanje i odnose u budućnosti.

3. Bit ćete bolji roditelji

Kada odvojite vrijeme za vlastiti rast i uživanje, to vam pomaže da se osjećate smireno. Stoga, kad se vratite roditeljskim obavezama, imat ćete puno više energije i bit ćete onakav roditelj kakav želite biti.

4. Radite na rastu vlastite ljubavne veze

Kada planirate i provodite vrijeme sa svojim partnerom, jasno pokazujete da vam je stalo do vašeg odnosa. Male stvari čine veliku razliku. Održavanje iskre među vama pomoći će vam da i dalje budete ljubavnici, a ne da postanete cimeri.

5. Vaša će djeca na kraju napustiti roditeljsko gnijezdo

Vaš je partner bio tu puno prije nego što su bila vaša djeca i bit će tu nakon što djeca napuste obiteljsko gnijezdo. Ako cijeli život provodite prioritizirajući svoju djecu i usput zaboravljate na svoje i partnerove potrebe, kad vaša djeca napuste gnijezdo, možda ćete se zapitati što se dogodilo. Vaša djeca postoje zbog vašeg braka, a ne obrnuto. 


Reci što misliš!