Lifestyle

#recepti

Ukusni i niskokalorični lava cake

Ukusni i niskokalorični lava cake
RTL

Zatvorite oči i zamislite lava cake. Žlicu nježno zabadate u kolač, on probija koru i iz kolača kreće curiti slasna čokolada. Divno, zar ne? E sad zamislite ovo, pred vama je low carb lava cake!

SASTOJCI:

70 g tamne čokolade bez šećera

  • 60 g kokosovog ulja
  • 1/4 žličice arome vanilije
  • 3 jaja
  • Prstohvat himalajske soli
  • Kokosovo ulje za mašćenje kalupa

PRIPREMA:

  1. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće te otopite na pari zajedno s kokosovim uljem. Čim su se čokolada i kokosovo ulje otopili, maknite s vatre i umiješajte aroma vanilije. Ostavite da se prohladi barem 15 minuta, često miješajući pjenjačom. Smjesa se mora ohladiti, ali ne i stvrdnuti. Pećnicu upalite na 200°C.
  2. Dok se čokolada hladi, kokosovim uljem namastite male ramekine (keramičke posudice za pečenje promjera oko 7 cm).
  3. Jaja miksajte mikserom oko 2-3 minute, dok ne postanu pjenasta. Dodajte mali prstohvat himalajske soli. Zatim ugasite mikser, te kuhačom umiješajte i prohlađenu otopljenu čokoladu.
  4. Kad se smjesa dobro povezala, ulijte ju u ramekine tako da smjese u svakom ramekinu bude gotovo do vrha. Stavite u ugrijanu pećnicu, te odmah smanjite temperaturu pečenja na 175°C. Pecite oko 7-8 minuta, tako da se gornji dio kolača ščvrsne, a sredina ostane tekuća. Izvadite iz pećnice pa ostavite par minuta da se prohladi.
  5. Poslužite toplo, uz dodatak šumskog voća po želji.