Samo 6 sastojaka!
Najlakši recept za domaću granolu koju može baš svatko napraviti
Granola je vrlo ukusno jelo prepuno hranjivih tvari koje je prvi izumio američki liječnik James Caleb Jackson sredinom 19. stoljeća.
Danas se na tržištu mogu naći različite vrste granole, no ovaj
proizvod vrlo se lako priprema u vlastitom domu. Izvrsno je
rješenje kada se želite riješiti određenih namirnica
koje su pri kraju roka trajanja.
Donosimo vam najlakši recept za pripremu domaće granole koji se
lako može prilagoditi vlastitim željama i ukusima.
Sastojci za granolu:
360 grama zobenih pahuljica (tvrde)
140 grama badema
120 grama kokosova ulja
120 grama meda
100 grama oraha
100 grama grožđica
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice s nasjeckanim
bademima i orasima.
2. Rastopite kokosovo ulje i pomiješajte s medom.
3. Zaslađeno kokosovo ulje prelijte u zdjelu sa zobenim
pahuljicama i dobro sve zajedno promiješajte.
4. Prebacite smjesu na plitki lim za pečenje i razvucite je
u jednom tankom sloju.
5. Stavite granolu u prethodno zagrijanu pećnicu na 160
Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Promiješajte i vratite u
pećnicu na oko još 10 do 15 minuta dok sve zajedno nije tostirano
po vašoj želji.
6. Izvadite granolu da se ohladi pa ju pomiješajte s
grožđicama.
7. Spremite u staklenku i držite u smočnici. Poslužite s mlijekom
ili jogurtom i svježim voćem po želji. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovo je recept koji se može prilagođavati individualnim
željama i potrebama. Ne volite orahe? Umjesto njih stavite
lješnjake, indijske oraščiće ili čak kikiriki. Na raspolaganju su
vam i brojne sjemenke poput bučinih ili suncokretovih. Vegan ste?
Umjesto meda koristite javorov sirup, agave sirup ili slične
zaslađivače biljnog porijekla.
Ne volite grožđice? U granolu dodajte sušene marelice, šljive ili čak goji bobice. Nemate u kući kokosovog ulja? Poslužiti se možete čak i maslinovim uljem ili maslacima od orašastih plodova. Ovo je osnovni recept s kojim možete eksperimentirati koliko god želite.
Izdvojeno
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14) i zadržali stopostotni učinak.
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
Reci što misliš!