fit kantun
Najbolje ideje za brzi ručak na poslu
Bliži nam se ljeto, toplije vrijeme, sunce, plaže i kupaći kostimi. Iz tog razloga mnoge žene su se odlučile kako je upravo sada pravo vrijeme za početi s treniranjem i zdravom prehranom.
Svi mi znamo kako je vrlo teško uskladiti posao i sve obaveze s vježbanjem i zdravijim načinom ishrane. Teško je u užurbanosti koju nam život nosi pronaći vremena za sebe, za kvalitetan trening i pripremu zdravih obroka. Stoga smo mi za Vas izdvojili tri vrlo zdrava i fina obroka, za koje je potrebno vrlo malo vremena kako biste ih pripremili te koji su dovoljno praktični kako bi ste ih mogli ponijeti na posao.
1. Tortilja s povrćem i piletinom
Tortilja je vrlo fin i praktičan obrok koji možete napraviti
večer prije i ujutro ga ponijeti na posao. Isto tako, budući da
sami biramo što ćemo staviti u tortilju, ona je ujedno i vrlo
zdrav obrok. Budući da nam se bliži proljeće i da će ponuda
povrća biti sve šira mi smo se odlučili na tortilje sa svježim
sastojcima jer su u vrućim proljetnim i ljetnim danima vrlo lagan
obrok. Na tavi prepecite piletinu na malo maslinovog ulja koju
ste prethodno začinili po želji. Papriku i svježi krastavac
izrežite na tanke trakice, a rajčicu na sitne kockice. U jednoj
šalici napravite umak od jogurta. U šalicu jogurta dodajte soli,
papra, kurkume, curry-a i češnjaka. Tortilju zagrijte u tavi na
nju stavite nasjeckanu piletinu i povrće, dodajte malo umaka od
jogurta te na kraju sve zarolajte. Narezano povrće također možete
malo posoliti.
Tortilje
2. Wok
Wok je preukusno jelo, a najteži dio pripreme jest sjeckanje
povrća. Na tanke trakice je potrebno izrezati luk, mrkvu,
papriku, tikvice, svježi kupus. Ustvari u wook možete staviti
bilo koje povrće koje vi volite. Prema preferencijama u wok
možete staviti i piletinu koju ste isto narezali na tanke trakice
i začinili. Ako ste se odlučili za wok s piletinom onda na vrućem
ulju ispecite piletinu i kada bude gotova izvadite je iz tave. Na
zagrijanom maslinovom ulju odnosno ako radite wok s piletinom na
ulju od pečenja piletine stavite prvo luk. Kada luk poprimi
zlatnu boju u tavu dodajete mrkvu zatim kada mrkva malo omekša
dodate papriku. Tikvice dodajete pri samom kraju kao i svježi
kupus. Povrće začinite sa soli, paprom, kurkumom, curry-em,
origanom, crvenom paprikom i soja sosom.
Wok
3. Kus-kus s povrćem i tunom
Kus-kus je izuzetno nutritivna namirnica neutralnog okusa koja se
jako dobro slaže s brojnim drugim namirnicama. Mi je volimo
kombinirati uz povrće i tunu jer se vrlo brzo i lako pripremi, a
vrlo je fino i lagano jelo. Kus-kus skuhajte. Na sitne kockice
narežite papriku i rajčicu te nasjeckajte peršin na sitno. Nakon
što se kus-kus skuha pustite da se malo ohladi zatim sve zajedno
stavite u zdjelu i dobro promiješajte začinite s malo soli, papra
i maslinovog ulja.
Kus-kus
Izdvojeno
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14) i zadržali stopostotni učinak.
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
Reci što misliš!