#kućanstvo
Što učiniti s hranom iz zamirzivača u slučaju nestanka struje?
Iako uglavnom nisu česti, prekidi isporuke struje su normalna pojava. Vjerojatno se u situacijama kada ti prekidi traju dulje vrijeme pitate što učiniti s hranom koja vam je ostala u hladnjaku.
Izbjegavajte otvaranje vrata hladnjaka i zamrzivača, osim ako to nije nužno
Naime, ako je hladnjak zatvoren, hrana će dulje ostati hladna. Konkretno, zatvoreni hladnjak će je držati hladnom oko četiri sata, dok će puni zamrzivač držati temperaturu oko 48 sati (ili 24 sata ako je napola pun).
Stavite meso i perad na jednu stranu zamrzivača ili na pladanj
To pomaže u sprečavanju unakrsne kontaminacije hrane koja se odmrzava.
Koristite suhi led
Oko 20 kilograma suhog leda trebalo bi moći dva dana držati zamrzivač hladnim. No prije nego što pojedete bilo koju hranu iz hladnjaka ili zamrzivača, evo nekoliko smjernica kako biste bili sigurni da je još uvijek sigurna za konzumaciju:
1. Provjerite temperaturu unutar hladnjaka i zamrzivača. Bacite svu lako kvarljivu hranu (poput mesa, peradi, morskih plodova, jaja ili ostataka) koja je bila dulje od dva sata na temperaturi višoj od 4°C.
2. Bacite hranu koja ima neobičan miris, boju ili teksturu ili je topla na dodir.
3. Provjerite ima li na zaleđenoj hrani kristala leda. Hrana u vašem zamrzivaču koja se djelomično ili u potpunosti odledila može se sigurno zalediti ako još uvijek sadrži kristale leda ili je bila na temperaturi nižoj od 4°C.
4. Nikad ne kušajte hranu da biste provjerili je li sigurna za konzumaciju. Ako niste sigurni, bacite je, piše Today.
Vezane vijesti
-
Hrana ima veliku ulogu u dugom i zdravom životu, a mnogi od nas hrane se namirnicama koje štete cjelokupnom zdravlju.
-
-
Natjerati djecu da jedu zdravu hranu je prava muka za sve roditelje. No roditelji u Japanu savladali su umijeće uvjeravanja svoje djece da jedu s užitkom, a ne da plaču nad tanjurom ili pljuju brokulu.
-
Jedna od tužnijih stvari je morati baciti hranu u smeće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Po pitanju mliječnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mjesto u hladnjaku, a tamo ih ne držite.
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!