#recepti
Tiramisu: Najbrži način za pripremu svima dragog deserta
Domaćica blog donosi recept za brzi tiramisu bez jaja, za početnike, za entuzijaste, za sve. Za one dane kada želimo biti kratko u kuhinji, a puno uživati u trenucima.
Sastojci:
2 pakiranja piškota
500 ml skuhane kave (npr. Franck)
2 žličice ruma
500 g mascarponea ili kremastijeg svježeg sira
100 g šećera u prahu
2 žličice arome vanilije
200 ml slatkog vrhnja za šlag
po želji: maline, jagode..
Priprema:
Pripremite si kalup od 18 ili 20 cm.
Skuhajte kavu (ja ju uvijek malo zašećerim). U skuhanu kavu dodajte rum.
Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone/sir, šećer i aromu vanilije. Zatim dodajte slatko vrhnje pa ponovno sve izmiksajte da se spoji (slatko vrhnje ne treba prethodno ismiksati u šlag, već ga u tekućem stanju dodajte u sir).
Piškote umočite u kavu i redajte ih u krug prateći kalup. Popunite dno. Premažite polovicom kreme, ukoliko želite dodajte maline ili jagode, a po želji možete premazati i domaćim pekmezom.
Ponovite red piškota i za kraj premažite ostatkom kreme.
Ohladite i poslužite.
Ukoliko ste piškote malo više namočili u kavu višak tekućine bi vam se mogao cijediti iz kalupa pa da znate da kalup prije stavljanja u frižider možda stavite u neki dublji tanjur. Ja volim više namočene i sočne piškote pa obično taj višak kave kasnije iscjedim i nromalno poslužim tortu
Recept je objavljen na Domaćica
Izdvojeno
-
U sklopu programa Bebinim koracima Marta Miletić, dipl.psiholog - prof. održala je radionicu za roditelje na temu odvikavanja od pelena.
-
Stanislava Nikolić Aras (Staša Aras), rođena je u Trogiru 1972. Studij kroatistike završila je na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je i živjela do 2015. Predavala je hrvatski jezik i književnost.
-
Predstava o onome što se šuti. O riječima koje bole. O tišini koja još više boli.
-
Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar u suradnji s Ligom protiv raka Zadar organizira sajam Naši mali gušti
Reci što misliš!