U slast!
Ostalo vam je mesa od nedjeljnog ručka? Nema problema, samo ga pravilno podgrijte
Pripremili ste pohano meso za ručak, ali dosta toga je ostalo? Bez brige, možete ga jesti u nekoliko narednih dana, ali i podgrijati za večeru - ako se poslužite ovim savjetima.
Kada ostane hrane od ručka, pogotovo ako je u pitanju neko meso - i to pohano - mnogi se vesele tim ostacima u kojima onda uživaju u večernjim satima, ispred televizora. Ipak, jesti hladno pohano meso i nije neki užitak, ali postoji određena metoda kojom ga možete podgrijati kako bi ono bilo sočno i hrskavo kao i nakon prženja.
Kako prenosi Parade.com, najbolje bi bilo staviti meso u hladnjak, a pojesti ga možete u iduća 3 do 4 dana. Možete ga zamotati u aluminijsku foliju ili spremiti u plastičnu posudu.
Izvadite meso barem 30 minuta prije podgrijavanja kako bi se ono opustilo na sobnoj temperaturi. Kada ste došli do koraka podgrijavanja, najbolje bi bilo postaviti meso u veliku posudu za pečenje (ovisno o količini, naravno) kako bi bilo razdvojeno i podgrijati u pećnici - u mikrovalnoj nećete moći postići hrskavost.
Vezane vijesti
-
Hrana ima veliku ulogu u dugom i zdravom životu, a mnogi od nas hrane se namirnicama koje štete cjelokupnom zdravlju.
-
Banana bread u malo drugačijem, čokoladno - proteinskom ruhu uz dodatak lagane kremice.
-
Lagane, punog vanilijastog okusa s hrskavim bademom koji dođe kao neka nagrada.
-
Čokoladna salama jedan je od onih kolača koji svoje mjesto nađe na mnogim blagdanskim stolovima jer je jednostavan za pripremu, a preukusan.
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!