Lifestyle

Ovaj trik sprječava nastanak bakterija, ali i začepljivanje odvoda

Očistite odvode bez upotrebe kemijskih sredstava

Očistite odvode bez upotrebe kemijskih sredstava
pixabay.com

Trebaju vam samo tri proizvoda koje sigurno već imate kod kuće.

Majka iz Melbournea oduševila je svojim jednostavnim trikom za dubinsko čišćenja odvoda u kuhinji, za koji tvrdi da će spriječiti nastanak bakterija, ali i začepljivanje odvoda, prenosi Daily Mail.

Na društvenim mrežama poznata kao Mama Mila, ova majka tvrdi da često zaboravimo očistiti svoje kuhinjske odvode, a u njih stalno stavljamo različite vrste hrane i smeća, što može dovesti do začepljenja i problema koji mogu biti jako skupi pa otkriva trik za čišćenje koji se treba raditi jednom mjesečno za najbolje rezultate.

Prvo jednu šalicu sode bikarbone uspite u odvod sudopera, a zatim na nju dodajte jednu šalicu bijelog octa. Odvod pokrijte krpom od mikrovlakana te ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga, u odvod ulijte vruću vodu, kako biste se riješili svih nakupina i isprali ostatke sode bikarbone.

Tisuće korisnika društvenih mreža koji su vidjeli jednostavni trik bili su oduševljeni. - Ovo je savršeno! Trebam očistiti odvode, a sve sastojke imam doma - samo je jedan od mnogobrojnih komentara.