Lifestyle

Bu!

Deset prijedloga za savršeni horor maraton

Deset prijedloga za savršeni horor maraton

Horori su bili i ostali savršena zabava u danima oko Halloweena, a ne postoji razlog da i ove godine dane oko praznika ne pretvorite u horor maraton.

Kako bismo vam pomogli, pripremili smo listu od deset manje poznatih horora koje vjerojatno niste gledali jer radi se o kvalitetnim, ali potpuno prespavanim filmovima.

Pathology (2008)

Milo Ventimiglia glumi mladog studenta koji s kolegama biva uvučen u zastrašujuću igru pogađanja. Svaki od njih mora počiniti savršen zločin, a nakon što se leš pojavi u mrtvačnici, ostali igrači moraju otkriti kako je ubijen.

The House of the Devil (2009)

Ljubitelji horora vjerojatno su čuli ime Tija Westa, cijenjenog redatelja čiji najbolji film prati Samanthu, djevojku koja prihvaća posao čuvanja djeteta, ali nesvjesno završava u kući čiji vlasnici pripremaju sotonistički ritual.

Julia's Eyes (2010)

Julia gubi vid zbog misteriozne bolesti koja je njezinu sestru natjerala na samoubojstvo. No Julia je uvjerena da je njezina sestra ubijena i pokreće vlastitu istragu kako bi pronašla čovjeka odgovornog za smrt.

Pulse (2001)

Ovaj japanski horor i komentar tehnologijom opterećenog svijeta bavi se mračnom silom koja preuzima internet, a u središtu radnje su mladi stanovnici Tokija koji pokušavaju riješiti misterij vizija koje se pojavljuju na monitorima.

Splinter (2008)

Ako tražite horor s čudovištima, a niste posebno nabrijani na klišeje, pogledajte Splinter o zvijeri koju je teško opisati. No ispod svega krije se kvalitetno napisan film o ljudima i svim njihovim neobičnostima.

The Town That Dreaded Sundown (2014)

Redatelj Roberto Aguirre-Sacasa odlučio je snimiti remake malog horora iz 1976., a priča prati stanovnike gradića koje terorizira maskirani ubojica.

Babysitter Wanted (2008)

Ona je studentica s religioznom majkom i cimericom koja ima problema s drogama, a nema ni prijatelja. Da stvar bude gora, uskoro postaje nova meta luđaka koji vreba ispred vrata.

Event Horizon (1997)

Moramo staviti i jedan SF horor, a film Paula W.S. Andersona odličan je izbor. Radnja prati skupinu ljudi čija je misija istražiti letjelicu koja je nestala prije mnogo godina i odjednom se iznenada pojavila.

Pontypool (2008)

Radnja filma smještena je u lokalnu radiostanicu, a horor je ono što se počinje događati izvan zidova. Slušatelji nazivaju i spominju misterioznu bolest koja ljude pretvara u luđake.

Deathdream (1974)

Još jedan zanimljiv pristup zombi tematici. Ovog puta radnja prati vojnika koji se vraća iz Vijetnama. Iako su svi mislili da je mrtav, vraća se kući. Njegovi su roditelji presretni, ali njegovo ponašanje postaje sve problematičnije i problematičnije.