Lifestyle

#kužina

Recept za najfiniji veganski bolognese umak

Recept za najfiniji veganski bolognese umak
Pixabay

Prema smjernicama piramide pravilne prehrane, leća se nalazi u grupi namirnica zajedno s ostalim suhim mahunarkama, mesom, ribom, jajima i orašastim plodovima. Preporuka za tu grupu namirnica je 2-3 serviranja dnevno (po pola šalice) pa stoga prepišite ovaj recept s lećom u glavnoj ulozi.

Potrebni sastojci:

80 g leće (može i smeđa i crvena i zelena)

100 g šampinjona

1 glavica luka srednje veličine

100 ml umaka od rajčice

1 češanj češnjaka

Origano

Bosiljak

Himalajska sol

Priprema: Potrebno je prvo pripremiti leću, skuhati je i ocijediti kad je gotovo. Gljive i luk narezati na sitno, prodinstati u tavi na laganoj vatri dok ne omekša pa staviti začine: sitno nasjeckan češnjak, malo soli i papra, bosiljak i origano i sve dobro promiješati. Doliti rajčicu, promiješati i skinuti s vatre.

Servirati kao prilog odnosno umak uz tjesteninu.

Tvornica zdrave hrane


Reci što misliš!