Lifestyle

gastro štorije

Talijanski chef Massimo Bottura neumorno žari i pali svojom Kuhinjskom karantenom

Talijanski chef Massimo Bottura neumorno žari i pali svojom Kuhinjskom karantenom
Ilustracija: Designed by V.ivash

Talijanski chef Massimo Bottura neumorno žari i pali svojom Kuhinjskom karantenom. Bottura kuha i snima u svojem domu, a prate ga milijuni ljudi diljem svijeta. Epizode koje stavlja na Instagram nestaju za 24 sata, ali neki isječci ostaju na njegovom profilu.

Njegova Osteria Francescana u Modeni nosi čak tri Michelinove zvjezdice, a više je puta zaslužila titulu najboljeg restorana na svijetu. Zahvaljujući Karanteni sada svi koji to požele mogu kuhati kako to najbolji chef na svijetu čini kod kuće, a jedan od omiljenih recepata, koji mogu pripremiti i oni koji nisu majstori kuhače, je sendvič s rastopljenim sirom kad nemamo puno namirnica kod kuće, piiše Dnevnik.hr.

Chef je u svojem hladnjaku pronašao kuhanu šunku, dimljeni sir provolone, parmezan i maslac (trebat će vam dosta maslaca), a iskoristio je i stari kruh. Iako ga ima za kupiti i kod nas, ne nađete li provolone iskoristiti možete i neki drugi masni i zreli, a po mogućnosti dimljeni sir koji se lijepo topi.

Nemate li alternativu, poslužit će i mozzarella.

Recept za sendvič nije kompliciran, a trik je u maslacu. Narežite provolone ili dostojnu zamjenu, pa ga složite između dvije kriške bijelog kruha s parmezanom i šunkom.

Kriške s vanjske strane premažite maslacem i zatim dodajte još maslaca u tavu. Kad se maslac zagrije stavite sendviče u tavu i poklopite ih drugom, manjom tavom. Zatim pecite na laganoj vatri kako ne bi zagorjeli. Sendviči su gotovi kad se sir fino otopi.


Reci što misliš!