ne propustite
Poznati chef David Skoko u Zadru će voditi kulinarsku radionicu
24. siječnja na Zadar Cooking Class stiže popularni chef David Skoko. Tema radionice je naravno - riba!
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem.
Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. S obzirom da je riječ o obitelj koja se već četiri generacije oslanja na ribarstvo za svoj dohodak, njihova kuhinja uglavnom se temelji na obiteljskim receptima i dugoj tradiciji pripreme ribe koju su sami ulovili.
Restoran 2Ribara uz partnere Terra Travel, Zadar Cooking Class te dabar.agency s osobitim zadvovoljstvom najavljuje ekskluzivnu večeru u izvedbi chefa Davida Skoke.
Menu by David Skoko - marinada od cipla - velute od trilja - raža na umido - rumbac sa cimulicama
25. siječnja
PRIJAVITE SE
Ponuda „Bateline“ i dalje znatno razlikuje od ponude većine drugih lokalnih restorana, čiji jelovnici se organiziraju prema preferencijama kuhara ili gostiju. Osnovna ideja je gostu predstaviti sve što ribarska mreža izvuče iz mora, od prvorazredne ribe do sitne plave ribe, sušene riblje ikre (butarge), jestive riblje iznutrice, koštane srži velikih predatora i sitnih račića koji naše more održavaju čistim. Obitelj Skoko smatra da bi za održivo ribarstvo i održanje ekološkog sustava trebali cijeniti potpuni ulov, neovisno o tome što je ulovljeno, pod uvjetom da za određenu vrstu na snazi nije zabrana izlova. Nepristojno i nepošteno je prema radu ribara da se konzumiraju samo određene vrste koje odgovaraju određenim kriterijima (i koje se tada dovode na rub izumiranja) pri čemu se ignorira bogatstvo morskog života koji nas okružuje i koji je nutricionistički povoljniji i ekološki prihvatljiviji za konzumaciju…
Jela, kao što je pašteta od jetre morskog psa i tripice od grdobine stvoreni su pod utjecajem ujaka, stričeva i starih ribara koji su ih morali jesti kako bi dokazali svoju muškost ili samo kako bi dokazali da su dostigli višu razinu potrošnje ribe.
David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao
stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni
savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef
pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio
chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji “Jezikova juha”, a od 2015. do
2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“. Uz
suradnje s domaćim tv kućama, David je surađivao i snimao na
stranim tv kućama(ARTE TV, RAI, FOODNETWORK, TRAVEL CHANNEL), a
posebno se ističu suradnje s proslavljenim svjetskim
chefovima/voditeljima: Adam Richman: „Trip of a lifetime“;
Anthony Bourdain: „No reservations“; Henry Cole: „World’s
greatest motorcycle rides“; Donal Skehan: „Croatia’s hidden food
scene“
Kao stručni suradnik Ministarstva turizma RH sudjelovao je od
2015. do 2016 na projektu „Hrvatska 365 gastro“. Prošle godine je
u suradnji s Udrugom Roda u ženskoj kaznionicu u Požegi te
održavao kuharske radionice s temom dječje prehrane. Od 2015.
surađuje s gastro magazinom „StoryGourmet“ kao novinar i stručni
suradnik. Svoju biografiju izvrsnog kuhara upotpunio je i
suradnjom u kreiranju dviju kuharica i to: „Hrvatska kuharica“
izdanje 2018. i „Papa Quilometros Europa“ kreatora Ljubomira
Stanišića.
U petom izdanju manifestacije „Terra Madre Balkans“ koja okuplja
prehrambene zajednice jugoistočne Europe, a 2018. se održala u
Bruxellesu, David Skoko je predstavljao Hrvatsku. Dugotrajna
suradnja veže ga i za turističke zajednice Medulina, Pule, Istre
i Hrvatske u promociji eno-gastro turizma, lokalnih namirnica i
ribe (posebno zapostavljenih vrsta) kroz mnoge publikacije i
tv/radio emisije. Uz mnogobrojne uspjehe u karijeri treba
nadodati i malu crticu iz privatnog života – David Skoko u
sretnom je braku s suprugom Anom, a ponosni su roditelji sina
Antona i kćerke Franke.
Druge velike strasti u životu su mu motocikli i tetovaže.
Info i prijave ovdje
Vezane vijesti
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
U sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja 50. godišnjice kluba, KK Aleta Puntamika organizira još jedan događaj sportsko-humanitarnog karaktera.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
Izdvojeno
-
Raštika biblijskih dimenzija narasla je u vrtu virskog domaćina Nevenka Kapovića kojeg na otoku Viru svi zovu Veno.
-
U derbiju 17. kola SuperSport HNL-a Hajduk i Rijeka su pred 29.489 gledatelja na Poljudu odigrali 2-2. Hajduk je dva puta vodio, ali se Rijeka oba puta vratila i sačuvala remi ostavši tako i nakon 17 kola bez poraza.
-
U 12. kolu FavBet Premijer lige košarkaši Zadra gostovali su na vrućem terenu u Sinju kod Alkara gdje su odličnom obranom u posljednjoj dionici slavili rezutatom 61-71 (18-13-24, 26-15, 5-14).
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
Reci što misliš!