Lifestyle

#fit kantun

Kako definirati ''prave vrijednosti'' serviranja bez vage?

Kako definirati ''prave vrijednosti'' serviranja bez vage?

Nutricionisti ističu kako za pojedine namirnice ne trebate vagu da biste pripremili odgovarajuću količinu hrane, već vam je za to dovoljna ruka.

Veličina dlana – serviranje komada mesa, ribe, jaja (odreska od graha i sl.)

Veličina stisnute šake – serviranje priloga na bazi povrća
Koliko stane u šaku – serviranje priloga kao što je tijesto, krumpir
Veličina palca – serviranje dodataka (npr. vrhnje, majoneza, kečap, senf i sl.)
Koliko vremena treba za skidanje nakupljenog viška kilograma?

Ako ćete poslije blagdana odlučiti smršavjeti, ne zaboravite kako se za gubitak jednog kilograma tjelesne masti mora smanjiti unos energije hranom za oko 7000 kcal, te ako su naše dnevne potrebe 2000 kcal.

Ako dakle, svakog dana smanjimo unos za 500 kcal, trebati će nam 7 dana za gubitak pola kilograma mase masti, tj. 14 dana za gubitak jednog kilograma,


Reci što misliš!