Lifestyle

oprez

Četiri znaka da vaša dijeta uopće ne funkcionira

Četiri znaka da vaša dijeta uopće ne funkcionira

Funkcionira li vaša dijeta? Postoji samo jedan način da to znate, a on ne uključuje tanja bedra ili činjenicu ste uspjeli uskočiti u omiljene traperice. Pravi pokazatelj uspješnosti dijete je to kako se fizički osjećate.

Ako ste previše opsjednuti mršavljenjem, vaše tijelo pati. Može doći do naglih promjena raspoloženja, niske razine energije, problema s probavom, oslabljenog imuniteta…

Kronični umor

Ako se budite iscrpljeni te tijekom dana jedva držite oči otvorene, trebali biste obratiti pažnju da prehranu, ali i na stil života. Spavate li najmanje sedam sati noću? Jedete li zdrave obroke koji vas opskrbljuju energijom tijekom cijelog dana? Vjerojatno vam nedostaju proteini i vitamini D i B12.
 
Problemi s probavom

Ako ste se okrenuli nekoj novoj dijeti i primijetili da ne idete često na WC, to nije dobro. To znači ili da ne unosite dovoljne količine hrane ili da ne unosite odgovarajuću hranu. Najvjerojatnije je riječ o nedovoljnom unosu vlakana tijekom doručka, ručka ili večere.

Često se bolesni

Ako se konstantno borite sa začepljenjem nosom, glavoboljom, zamorom ili upalom grla, vjerojatno jedete nešto što utječe na vaš imunitet.

Intenzivna žudnja za određenom hranom

Žudnja je način na koje vam tijelo pokušava reći da vam nedostaju određene hranjive tvari. Na primjer, ako vam se stalno jede nešto slano, vjerojatno imate nedostatak minerala u organizmu.

Posezanje za slanim namirnicama također je način na koji se tijelo pokušava nositi sa stresom. Ako vam se jede slatko, možda vam je potrebno više proteina. Također, pojačana potreba za slatkišima odnosno šećerom može biti znak da su vašem tijelu potrebni ugljikohidrati kao energija za mozak i tijelo.


Reci što misliš!