#gastro
Do ukusnog lungića u samo 35 minuta
Kako skuhati odličan ručak i provesti u kuhinji samo malo više od pola sata?
Takva pitanja posebno nas brinu ljeti, kada većinu dana nemamo volje stajati uz pećnicu. Odgovor je ovaj jednostavan i brz recept za sočan lungić.
Iako meso možete peći odmah nakon što utrljate začine, predlažemo da to učinite barem dva sata ranije. Tada će mirisni začini prožeti cijeli komad svinjetine.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i bacite se na kuhanje!
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 1 žličica suhog origana
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 600 g lungića
Priprema:
- Pomiješajte sve suhe sastojke i dobro ih utrljajte u lungić sa svih strana.
- U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Stavite lungić i pecite desetak minuta. Nemojte zaboraviti okrenuti meso tako da se podjednako ispeče sa svake strane.
- Premjestite lungić u posudu za pečenje i pecite dvadesetak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva.
Poslužite uz pire, povrće na žaru ili neki drugi prilog po izboru.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremene kiše bit će većinom prijepodne prema jugu Dalmacije gdje može i zagrmjeti.
-
U povodu Svjetskog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo dodijelio je godišnje nagrade.
-
Dubrovnik je dobio još jedan vrijedan izložbeni prostor, s neprocjenjivom zbirkom kovanica iz vremena Dubrovačke republike. Sama priča o bogatoj povijesti Republike privlači brojne posjetitelje.
-
U dolinu Neretve iz Španjolske je stigla prva pošiljka laboratorijski steriliziranih kukuljica mužjaka sredozemne voćne muhe. Riječ je o, takozvanoj, SIT tehnici biološke zaštite agruma, koja je ponovno uspostavljena kako bi se izbjegla, prije svega, velika šteta na nasadima mandarina.
Reci što misliš!