#gastro
Zapečeni kaul - vaš novi omiljeni prilog
Čak i ako niste ljubitelj cvjetače (kaula), ovaj bi vam recept mogao promijeniti mišljenje...
Aktivno ćete u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica. Pripremite lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine i napravite prilog dostojan uređenog nedjeljnog stola.
Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Poslužite uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.
Sastojci:
- 1 cvjetača
- Žlica kumina
- Žlica mljevene crvene paprike
- Žličica crnog papra
- ½ žličice soli
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Odrežite donji dio cvjetače, maknite listove i razdvojite cvjetove.
- Stavite cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulijte ulje, ubacite začine i protresite.
- Rasporedite cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i pecite otprilike 25 minuta. Okrenite cvjetove jednom tijekom pečenja.
- Ugasite pećnicu i pustite da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.
Izdvojeno
-
Treća po redu humanitarna akcija „Djeca za djecu“ uspješno je privedena kraju primopredajom igračaka u Općoj bolnici Zadar.
-
U jutarnjim satima, s početkom u 11 sati u Sv. Filipu i Jakovu bit će otvoren Festival cvijeća, a u 19 sati u Vijećnici Općine Pakoštane bit će održana manifestacija Pakoški spomenar
-
Za raspoloživ iznos od 100 tisuća eura za potpore događanjima natjecalo se 75 događanja
-
U Velom Ižu od 3. do 8. travnja 2024. godine bila je domaćin edukacije u Društveno kulturnom centru „Školj“ na temu mapiranja prilika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih.
Reci što misliš!