Lifestyle

#hitrecept

Bavarska krema božanstvenog okusa

Bavarska krema božanstvenog okusa

Biskvit ste napravili sami, ili ste kupili gotov? Oduševit će vas recept za bogatu kremu koja je savršena i kao samostalni desert u čaši..! Koristi se često kao samostalni desert serviran u čaši, te za punjenje Pavlova torte (torte od beze kora od bjelanjaka), punjenje cupcakesa ili krafni.

Franc.Creme bavaroise) je krema koja se sastoji od mlijeka, šećera, žumanjaka, želatine, slatkog vrhnja i vanilije i malo ruma. Slična je slastičarskoj kremi, ali je malo mekanija.

Klasična bavarska krema je poznata po svom okusu na rum i vaniliju, iako se u nju mogu dodavati i drugi likeri za aromu, te naribane korice naranče ili limuna, naribana čokolada, bobičasto voće ili nasjeckani bademi.

Koristi se često kao samostalni desert serviran u čaši, te za punjenje Pavlova torte (torte od beze kora od bjelanjaka), punjenje cupcakesa ili krafni.

Prednosti bavarske kreme: Elegantnog i punog okusa. Nije teška krema. Uz dodane arome još joj se pojačava okus. Odlična kao dodatak Pavlova torti ili drugim laganim biskvitima, za punjenje cupcakesa ili krafni.

Nedostaci bavarske kreme: Ne može dugo stajati, preporuča se najviše dva dana. Nije pogodna kao krema unutar torti sa više biskvita,da biskviti ne skliznu s nje. Nije pogodna za ukrašavanje torti ili cupcakesa.

my3cakes

Uvala Jazine i Veslački

Reci što misliš!