recept
Zašto danas ne biste isprobali tjesteninu s govedinom, gljivama i bijelim vinom?
Evo recepta za jedan jednostavan, a ukusan ručak!
Sastojci:
400 g tjestenine,
4 žličice maslaca,
700 g isjeckane govedine,
sol i papar po želji,
1 isjeckani (crveni) luk,
4 češnja češnjaka,
450 g gljiva (npr. šampinjona),
pola čaše bijelog vina,
1,5 čaša goveđe juhe,
3 žličice brašna,
pola čaše grčkog jogurta
Priprema:
Skuhajte tjesteninu. Otopite 2 žličice maslaca, dodajte govedinu,
sol i papar i pržite oko 3 minute, dok govedina ne
porumeni.
Preostale dvije žličice maslaca otopite u tavi, dodajte luk i
sol. Zatim dodajte češnjak i gljive. Pržite 5-7 minuta dok luk ne
omekaša, a gljive ne budu pečene. Potom dodajte vino i kuhajte
još 3 minute.
Paralelno s tim u posebnu zdjelu naspite goveđu juhu i brašno i
miješajte dok se ne zgusne.
Naspite smjesu u tavu, pržite i miješjate oko 5 minuta. Onda
dodajte grčki jogurt, a na kraju još sol i papar.
Pomiješajte sve sa tjesteninom i poslužite.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!