recept
Zašto danas ne biste isprobali tjesteninu s govedinom, gljivama i bijelim vinom?
Evo recepta za jedan jednostavan, a ukusan ručak!
Sastojci:
400 g tjestenine,
4 žličice maslaca,
700 g isjeckane govedine,
sol i papar po želji,
1 isjeckani (crveni) luk,
4 češnja češnjaka,
450 g gljiva (npr. šampinjona),
pola čaše bijelog vina,
1,5 čaša goveđe juhe,
3 žličice brašna,
pola čaše grčkog jogurta
Priprema:
Skuhajte tjesteninu. Otopite 2 žličice maslaca, dodajte govedinu,
sol i papar i pržite oko 3 minute, dok govedina ne
porumeni.
Preostale dvije žličice maslaca otopite u tavi, dodajte luk i
sol. Zatim dodajte češnjak i gljive. Pržite 5-7 minuta dok luk ne
omekaša, a gljive ne budu pečene. Potom dodajte vino i kuhajte
još 3 minute.
Paralelno s tim u posebnu zdjelu naspite goveđu juhu i brašno i
miješajte dok se ne zgusne.
Naspite smjesu u tavu, pržite i miješjate oko 5 minuta. Onda
dodajte grčki jogurt, a na kraju još sol i papar.
Pomiješajte sve sa tjesteninom i poslužite.
Izdvojeno
-
Prema statistici, u prosjeku dnevno unosimo oko 22 žličice šećera. Ipak, unos ne smije biti veći od 14 jer šećer u velikim količinama uništava naše zdravlje i figuru. Međutim, ako volite slatko, to bi vam moglo biti teško.
-
Talijanski tenisač Jannik Sinner i Španjolac Carlos Alcaraz, prvi i drugi nositelji zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Madridu, teškom su mukom prošli svoje prepreke u osmini finala.
-
Proslavljena hrvatska košarkašica Danira Nakić-Bilić bit će uvrštena u Fibinu kuću slavnih na svečanosti koja će biti održana u rujnu ove godine u Singapuru, priopćili su u utorak iz Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).
-
Učenice Gimnazije Vladimira Nazora, Nikolina Trninić i Lia Štambuk, juniorke ambasadorice EU parlamenta, predstavljale su svoju školu u Supetru na Braču na vrlo važnom događaju za otok i zajednicu.
Reci što misliš!