Lifestyle

22. prosica

Ivan Brdar u Zadru vodi "Koktel radionicu"

Ivan Brdar u Zadru vodi

Ivan Brdar jedan je od poznatijih zadarskih koktel – majstora. Nakon završene Hotelijersko – turističke škole, karijeru je započeo na Carnival Cruise line kompaniji, Miami kao glavni konobar, a nakon toga je radio u Zagrebu i Zadru u poznatim barovima, restoranima i hotelima

Ima li boljeg načina za dodatno obojati jesen / zimu šarenilom egzotičnih koktela? Druženja, rođendani ili pak tulumi, nezamislivi su bez fino spravljenih šarenih pića, koja se skrivaju ispod kišobrančića ili bogatih voćnih dekoracija.

Prvi koktel nastao je u SAD-u, New Orleans, sredinom 16. stoljeća, a nosio je naziv “The Sazerac”. Pravio se od mrvljenog leda, Herbsaint likera, šećera, Sazerac Rye viskija, gorkog likera i limuna.

Riječ ‘koktel’ je nastala od miješanja pića različitih boja, nalik pijetlovom repu. Koji je Vaš omiljeni koktel: “Shaken, not stirred” Martini (kojeg obožava najpoznatiji tajni agent, 007) , Mojito, kojeg je proslavio Ernest Hemingway ili Vam se možda više sviđa izbor Carrie Bradshaw; Cosmopolitan / Manhattan ?

Kakav god bio Vaš izbor, prijavite se na radionicu 22. prosinca u Zadar Cooking Class prostoru te kroz zabavu i opuštenu atmosferu naučite spraviti najdraži koktel!

Ivan Brdar jedan je od poznatijih zadarskih koktel – majstora. Nakon završene Hotelijersko – turističke škole, karijeru je započeo na Carnival Cruise line kompaniji, Miami kao glavni konobar, a nakon toga je radio u Zagrebu i Zadru u poznatim barovima, restoranima i hotelima, kao što su noćni klub Shamballa u Zagrebu, Maraschino bar, Art hotel Kalelarga te restoran Harbor CookHouse & Club u Zadru.

Sudjelovao je na raznim natjecanjima, te osvojio nekoliko značajnih nagrada. Danas radi u Hotelijersko – turističkoj školi, kao stručni nastavnik u ugostiteljstvu i voditelj projekta Cookingtoutr@zd.

Cijena radionice: 150,00 kn


Reci što misliš!