#gastro
Najfinije jelo s jajima - za doručak, ručak ili večeru
Nismo sigurni jesu li ova jaja bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera.
Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možete osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.
Ako osjećate da nešto nedostaje, naribajte malo parmezana!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- Polovica manjeg bijelog luka
- 400 g pelata
- Sol, papar
- Šaka svježeg bosiljka
- Po želji dodajte i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki
Priprema:
- Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte i češnjak i pričekajte da poprimi zlatnu boju.
- Ulije pelat, posolite, popaprite i promiješajte. Pustite da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću.
- Pažljivo u tavicu razbijte jaja i pripazite da budu odvojena. Pustite da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć.
- Maknite s vatre, dodajte svježi bosiljak (i čili papričicu) i poslužite odmah.
Izdvojeno
-
U subotu, 4. svibnja 2024 u Kaštelima je održan međunarodni memorijalni judo turnir „Mario Zebić" na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
-
Izletište - Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma u petak, 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodilicama.
-
Želite li saznati više o mogućnostima karijere u području informacijskih tehnologija?
Reci što misliš!