#gastro
Najfinije jelo s jajima - za doručak, ručak ili večeru
Nismo sigurni jesu li ova jaja bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera.
Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možete osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.
Ako osjećate da nešto nedostaje, naribajte malo parmezana!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- Polovica manjeg bijelog luka
- 400 g pelata
- Sol, papar
- Šaka svježeg bosiljka
- Po želji dodajte i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki
Priprema:
- Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte minutu, dvije. Potom dodajte i češnjak i pričekajte da poprimi zlatnu boju.
- Ulije pelat, posolite, popaprite i promiješajte. Pustite da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću.
- Pažljivo u tavicu razbijte jaja i pripazite da budu odvojena. Pustite da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć.
- Maknite s vatre, dodajte svježi bosiljak (i čili papričicu) i poslužite odmah.
Izdvojeno
-
Benkovac, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Knin, Križevci, Krk, Sisak, Slavonski Brod, Šibenik, Zabok i Zadar će do 1. ožujka iduće godine plesati uz ritmove brojnih domaćih renomiranih, ali i nešto novijih izvođača!
-
Seljačka tržnica Zadarske županije slavi 11. rođendan i tim povodom najavila je program u subotu, 14. prosinca!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Marija Selak Raspudić podržala je u srijedu obrazovne radnike koji traže veće plaće, ustvrdivši da njihov položaj mora biti u centru politika, a na listu prioriteta uvrstila je i razvoj vojne znanosti i vojnog obrazovanja.
Reci što misliš!