recept
Ručak na brzinu: zapečeni krumpir sa svježim sirom i špekom
Svakako isprobajte ovaj recept. Zapečeni krumpir sa svježim sirom i špekom je fantastično jelo, a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci
1 kg krumpira
200 g svježeg sira
2 kiselog vrhnja
50 g špeka (slanine)
sol, Vegeta, ulje
Priprema
Krumpir ogulite, izrežite na ploške i prokuhajte ga 7-10 minuta u
slanoj vodi.
Slaninu izrežite na kockice i kratko popržite.
Pripremite nadjev od sira i vrhnja, posolite i dobro
izmiješajte.
U nauljeni pleh složite red krumpira kojeg pospite vegetom. Preko
njega stavite poprženi špek te pola nadjeva od sira i vrhnja.
Preko nadjeva ponovo posložite krumpire i zalijte ih jedno čašom
vode u kojoj se krumpir kuhao. Pospite Vegetom te prekrijte
slojem nadjeva od sira.
Dobro pouljite i zapecite u pećnici 30-ak minuta na 180 °C.
Izdvojeno
-
Učenici i nastavnici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, sedmu godinu zaredom organiziraju Amatersku reviju pasa „Daj šapu!“ gdje će se birati Njuška godine te Miss i Mister Azila
-
Amaterska revija pasa ove će se godine održati u srijedu, 28. svibnja 2025. ispred Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar
-
Prva polufinalna utakmica doigravanja FAVBET Premijer lige je na rasporedu u petak, 23. svibnja
-
Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru poziva na predstavljanje XVIII. sveska časopisa Archaeologia adriatica posvećenog professoru emeritusu Brunislavu Marijanoviću
Reci što misliš!