recept
Osvaja na prvi griz: Brownie kolač od limuna
Volite li okus svježeg limuna? Ako je odgovor potvrdan onda će vam se jaaako svidjeti ovaj kolač!
Potrebni sastojci:
95 g brašna
90 g šećera
žličica soli
100 g maslaca sobne temperature
2 jaja
2 jušne žlice svježeg limunovog soka
2 jušne žlice naribane korice limuna
Potrebni sastojci za glazuru:
šalica šećera u prahu
3 jušne žlice limunovog soka
2 žličice limunove naribane korice
Priprema:
Prekrijte široku posudu za pečenjepapirom za pečenje, pošpricajte
s malo ulja i stavite sa strane.
U posudi miksajte brašno, šećer, sol i maslac dok se ne
povežu.
U drugoj posudi miksajte jaja, dodajte limunov sok i koricu dok
se sve ne poveže.
Dodajte ovu smjesu prvoj te miješajte mikserom još dvije
minute.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i lijepo rasporedite.
Pecite na 180 stupnjeva, otprilike 20 minuta.
Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se potpuno ohladi.
Glazura:
Šećer u prahu stavite u veliku posudu, dodajte ostale sastojke
dok se sve ne poveže u glatku smjesu.
Smjesu stavite na sredinu kolača i lagano razvucite prema
krajevima.
kada se sve dobro ohladi, izrežite kolač na kocke.
Vezane vijesti
-
Ako volite jabuke i izradu ukusnih kolača koji ne oduzimaju puno vremena, onda je brzi kolač od jabuka Nataše Pralice idealan za vas.
-
Priprema je jako jednostavna, a jabuke daju poseban okus ovom kolaču koji je toliko ukusan da se topi u ustima.
-
Čokoladna salama jedan je od onih kolača koji svoje mjesto nađe na mnogim blagdanskim stolovima jer je jednostavan za pripremu, a preukusan.
-
Riječ je o kolaču s nadjevom od sira i višanja, a kad je gotov, za njega će se zasigurno tražiti komad više
Izdvojeno
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
-
Pridružite se na večeri smijeha, zabave i toplog ugođaja u HNK Zadar uz komediju Oporuka
-
Gotovo polovica životinjskih vrsta u čitavom svijetu trenutačno prolazi kroz fazu opadanje veličine populacije, pokazalo je istraživanje.
Reci što misliš!