Lifestyle

hit recept

Čokoladni cheesecake bez šećera sa samo tri sastojka

Čokoladni cheesecake bez šećera sa samo tri sastojka

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu otopite na pari, pa umiješajte krem sir. Maknite smjesu s vatre i umješajte žumanjke. Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umiješajte sir sa čokoladom. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem.

Izlijte smjesu, nekoliko puta lagano lupite kalupom o radnu površinu, kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese. U veći dublji lim ulijte vrelu vodu i stavite u nju kalup s tortom. Pecite oko 15 minuta, smanjite temperaturu na 160 stupnjeva Celzijevih i pecite još toliko. Isključite pećnicu i ostavite kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladite prije posluživanja.

Zdrava Krava


Reci što misliš!