Lifestyle

#astrologija

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2018: Vaga, Škorpion i Strijelac

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2018: Vaga, Škorpion i Strijelac

Donosimo vam veliki mjesečni horoskop za listopad 2018. za Vage, Škorpione i Strijelce.

Ljubav i veze

Sunce obasjava vaš znak do 23. listopada 2018. godine i daje vam samopouzdanje i vjeru u sebe, ali vladar Vage, Venera, je u retrogradnom hodu od 5. listopada. Ovaj mjesec ćete biti usmjereni na sebe, pa to može stvoriti poteškoće i otežati odnose. Voljena osoba se može osjećati zanemareno i zbog toga može doći do svađa i neugodnosti.

Neke Vage će pomisliti da ih voljena osoba ne shvaća ozbiljno ili da ih vara. Nemojte žuriti s donošenjem zaključaka i pokušajte se opustiti u društvu voljene osobe. Vage koje nisu u vezi lako se mogu upustiti u avanture. To nije nužno loše, ali vrlo lako može doći do nesporazuma. Nemojte nikog zavaravati ili iskoristiti činjenicu da je došlo do nesporazuma!

Potreba za intenzivnim osjećajima mnoge Vage dovesti će u nevolju, bilo da su u braku ili traže avanturu. Iskoristite povoljne okolnosti i napravite red u svom ljubavnom životu, nemojte si još više komplicirati. U zadnjem tjednu listopada prijatelj/prijateljica vas može razočarati ili izdati kada se radi o ljubavnom životu.

Posao i novac

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom. Od 5. listopada 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. listopada pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. listopada slijedi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni s trošenjem novca.

Uran, smješten u jednoj kući novca Vage (zajednička sredstva, novac bolje polovice, naslijeđe), ukazuje na novčane poteškoće koje uzrokuju drugi. U prvoj polovici listopada Uran pravi opoziciju s Merkurom, a u drugoj polovici sa Suncem. To ukazuje na ulazak u rizik zbog želje da zaradite više ili na neočekivane veće troškove i izdatke. Vrijeme je za promjene, budite umjereni s trošenjem i nemojte se oslanjati na prijatelje kada zaškripi.

Ako surađujete s poduzećima iz inozemstva, budite na oprezu. Prilikom razmjene može doći do neočekivanih faktora koji će pobrkati stvari u potpunosti. Uz Pun Mjesec 24. listopada neke Vage osjetit će potrebu da donesu drastične odluke u vezi svoje karijere.

Budući da Mjesec vlada vašom karijerom i društvenim statusom, a Pun Mjesec se događa u kući novca, vaš priljev novca i mogući dugovi ovise o vašim profesionalnim odlukama.

Moral i zdravlje

Budući da je Venera retrogradna, a vlada Vagom, imat ćete više dvojbi nego inače. Mlad Mjesec u Vagi 9. listopada potiče nove početke na privatnom i poslovnom polju. Razradite metode i budite strpljivi, posebno kada se radi o novcu i neće vas razočarati ili obeshrabriti rezultati. Ako se pojave manji zdravstveni problemi, riješit ćete ih brzo prirodnim proizvodima.

Savjet

Skloni ste pretjerati s trošenjem novca kako bi stavili dojam na druge. Potrudite se ne trošiti više no što si možete priuštiti! Nemojte pozajmljivati novac!

Škorpion

Ljubav i veze

Venera, vladar veza Škorpiona, kreće retrogradnim hodom 5. listopada 2018. godine. Budući da je Venera u Škorpionu, nećete moći shvatiti što voljena osoba zapravo želi od vas. Možda ćete se osjećati pod pritiskom, preplavljeni željama voljene osobe, možda i nagovoreni na brak.

Neki Škorpioni vrlo ozbiljno shvaćaju brak  zapitat će se da li ih ulazak u brak ograničava na privatnom polju i umanjuje druge mogućnosti. Drugi Škorpioni mogu u razvodu braka vidjeti oslobođenje. Kakva god da je vaša situacija, imajte na umu da ovo nije pravo vrijeme za donošenje konačnih životnih odluka.

Tijekom listopada puno planeta će se sastati u Škorpionu. Venera i Jupiter već su tu, pridružuje im se Merkur (10. listopada) i Sunce (23. listopada). Imat ćete potrebnu energiju da se nosite sa svime što vam dođe na put zato što ćete moći nametnuti svoje mišljenje.

Škorpioni koji nisu u vezi, nisu niti zainteresirani da uđu u novu vezu, najviše zbog straha od vezanja. No, čini se da ste šarmantni i atraktivni. Ipak, krajem mjeseca mogli bi se zaljubiti u prijatelja/prijateljicu ili u osobu koju ćete upoznati preko kruga prijatelja. I nećete požaliti!

Posao i novac

Na poslu će se neke stvari događati iza zastora, može doći i do sukoba s nadređenim osobama, a možda doznate da imate tajne neprijatelje. Neki Škorpioni mogu upasti u rupu koju su kopali nekom drugom ili nasjesti na vlastite spletke, vjerojatno kao rezultat izdaje radnih kolega kojima je to trebalo biti namijenjeno.

Iz svega se možete izvući s iskrenošću i poštenjem, a nakon 23. listopada ćete uživati u ostvarenom uspjehu na poslu. Neki Škorpioni mogu iznenada ostati bez posla, posebno ako su zanemarili pravila na poslu na bilo koji način. Mars, vladar kuće posla Škorpiona, je i dalje u 4. kući Škorpiona, što je povoljno za razvoj novih poslovnih smjerova, prvenstveno ako se radi o dugoročnim ciljevima i ako se ne traže privremene promjene.

Jupiter, vladar zarađenog novca Škorpiona, je u Škorpionu i očito je da vas brine novac tijekom listopada. Budite oprezni pri odabiru suradnika ili partnera i kod potpisivanja novih ugovora. Venera je vladar partnerstva Škorpiona i retrogradna je od 5. listopada, pa se ne bi trebali oslanjati na druge i pažljivo analizirajte poslovne suradnje. U tom periodu preispitajte i stavove osoba s kojima surađujete i izbjegavajte ulazak u nova partnerstva.

Zdravlje i moral

Na privatnom i poslovnom polju partnerstva će vam oduzimati dosta energije tijekom listopada 2018. godine. Osjećaji će biti intenzivni, umarajući i stresni. U društvu voljenih osoba napunit ćete baterije. U privatnom životu pokušajte neke stvari raščistiti i budite iskreni sami sa sobom i pokušajte shvatiti što činite krivo.

Povoljno je vrijeme za promjenu načina života i za nešto sporiji ritam unatoč pritisku izvana. Promjena prehrane će dobro doći. Ako ste često u žurbi i odlučujete se za brzu hranu, pokušajte kod kuće pripremati laganije kuhane obroke.

Savjet

Nemojte biti dominantni i arogantni!

Strijelac

Ljubav i veze

Tijekom listopada 2018. godine puno Strijelaca će biti zabrinuto za brak ili vezu i dati će sve od sebe da brak ili vezu sačuvaju i spase. Ako voljena osoba želi isto, uspjet ćete. Ako ste u vezi koja već duže vremena ne funkcionira mogli bi doći do zaključka da je prekid najbolja opcija za oboje. Većina Strijelaca u ovom periodu može ostaviti snažan dojam kroz želju da se žrtvuju, da oproste i zaborave i da se dokažu.

Onima koji su tek ušli u vezu savjetujemo da pripaze i da ne grade temelje nestabilne veze u kojoj druga strana uvijek očekuje žrtvovanje. Merkur, vladar veza Strijelca pravi harmonične i napete aspekte tijekom listopada. Često ćete dosezati krajnost, iz agonije do ekstaze ili obrnuto, od radosti i nade do očaja i nepovjerenja.

Bilo da ste sami, u vezi ili braku, netko iz prošlosti će se pojaviti u vašem životu ili ćete vi željeti stupiti u kontakt s bivšom ljubavi. Imajte na umu da su izgledi da se taj odnos održi dugoročno vrlo mali. Nemojte se zavaravati i pažljivo donesite takvu odluku.

Posao i novac

Vladar kuće posla Strijelca je Venera i u retrogradnom je hodu od 5. listopada 2018. godine. Povoljan je period za raščišćavanje i donošenje zaključaka budući da je vremena prošlo i pokazalo se što ste dobili i ostvarili i što vam sada najbolje odgovara. Neki poslovni projekti će 10. listopada postati manje popularni ili doseći svoj završni krug. Za neke Strijelce počinje faza obuke, usavršavanja znanja i vještina kako bi našli bolji posao.

Nemojte se pokazivati kao ekscentričan inovator, jer ćete drugima djelovati previše revolucionarno. Ako imate posao, pripazite na hijerarhijsku ljestvicu i nemojte šefovati krivim osobama, jer će vas to koštati. O stvarima nemojte sami odlučivati, nego pitajte nadređene, posebno u drugom dijelu mjeseca. Što se novca tiče, čini se da sve funkcionira kako treba, ako i ne, barem nema prigovora i svađa.

Imat ćete novih prilika za zaradu novca i ostvarenje veće materijalne stabilnosti. Ako surađujete s inozemstvom ili sanjarite o odlasku u inozemstvo, stvari baš neće teći onako kako želite i neće vam odgovarati neočekivane situacije i zato ćete se predomisliti. Zbog izraženih dvojbi ovo nije lagan period za Strijelce pred kojima je specijalizacija ili koji moraju odabrati smjer za dalje u životu.

Zdravlje i moral

Tijekom listopada 2018. godine puno planeta prolazi kroz vašu 12. kuću. To je kuća bolesti i iscjeljenja, podsvjesnog uma i skrivenih neprijatelja. Puno sumnji prolazit će vašim umom i umarati vas. Važno je da odvojite vrijeme za sebe i da razmislite o očekivanjima koja imate od drugih i sebe. Nemojte gubiti samopouzdanje ili da vas poljulja mišljenje drugih koji vam govore da se borite za nešto neostvarivo. Vaše tijelo je vaše tajno oružje, posebno kada nadmašite sebe.

Savjet

Ako na poslu dobivate previše pritužbi i kritika, strpljivo proučite poslovne ponude i ne žurite s promjenom radnog mjesta!


Reci što misliš!