Lifestyle

#ženskikantun

Zašto su solo curama zauzeti muškarci tako seksi?

Zašto su solo curama zauzeti muškarci tako seksi?
Freepik

Imate (sad već bivšu) prijateljicu koja se nabacivala svakom vašem dečku. Čini li to iz zabave, da si podigne ego, jer se želi natjecati s vama ili je u pitanju nešto četvrto?

Jednom su novinari pitali holivudsku divu Jean Harlow zašto misli da je publika toliko voli. "Muškarci me vole jer ne nosim grudnjak. A žene me vole jer ne izgledam kao djevojka koja bi nekome ukrala muža. Barem ne zadugo", odgovorila je glumica koja bi prije snimanja ledom natrljala bradavice kako bi provokativnije stršale ispod majice.

Vjerojatno ste imali, ili možda još imate, prijateljicu koju ne volite upoznavati sa svojim dečkima jer uvijek imate osjećaj da odmah krene s njima flertovati.

Znate da vam ga ne želi uzeti već samo testirati je li mu privlačna, ali to vas svejedno jako smeta. Ne čini to napadno i otvoreno da biste imali opipljive dokaze, ali čini to dovoljno nediskretno da vaš dečko uhvati njezin signal. Kad biste je nasamo pozvali na kavu, pojavila bi se trenirci i neoprane kose, ali ako biste slučajno spomenuli da dolazi i vaš dragi, uvijek bi osvanula savršeno dotjerana. Nikada vam nije bilo jasno zašto to radi. Znanstvenici imaju odgovor za vas. Postoji, naime, dublji razlog zašto se solo ženama sviđaju zauzeti muškarci.

Na sveučilištu u Oklahomi, u sklopu istraživanja, grupi studentica pokazana je fotografija muškarca i svakoj je rečeno da joj on odgovara po psihičkom profilu. Polovici grupe je rečeno kako je njihov idealni partner solo, a drugoj polovici da je zauzet. Čak 90 posto sudionica izjavilo je da bi voljele upoznati zauzetog muškarca (kad bi bio solo), dok je samo 58 posto poželjelo dejt s njim misleći da je singl. Psiholozi su na temelju toga zaključili da o zauzetim muškarcima načelno imamo bolje mišljenje, kao o osobama koje imaju određenu vrijednost (ako se netko udao za njih) i spremne su za ozbiljan odnos, dok su prema solo frajerima sumnjičave.


Reci što misliš!