Lifestyle

#savjeti

Zašto će veza biti uspješnija ako misliš više na sebe?

Zašto će veza biti uspješnija ako misliš više na sebe?
Teksomolika

Sebičnost u pravom smislu riječi ne podrazumijeva pohlepu, egoističnost ili negativnost, kako se inače smatra. Mnoga istraživanja su dokazala da upravo sebičnost utječe na uspješniji i zdraviji odnos u vezi. Evo kako!

1. Imate više povjerenja u sebe

Samopouzdanje se manifestira u vanjštini (odjeći, frizuri, položaju na poslu...) i ono predstavlja unutarnje prisustvo koje djeluje na vanjski sjaj. Partneri žele zadovoljiti vas i vaše druge značajne uloge kako biste vi bili sretni. Ako se osjećate samouvjereno i izražavate slobodno svoje želje, vi na taj način olakšavate partneru. Osim toga, samouvjerena osoba je obično živahnija, zanimljivija i samim tim vrlo atraktivna.

2. Sve što radite, radite iz samoga srca

Kada se odlučite raditi ono što vam stoji na srcu, uspjet ćete proširiti vaše ciljeve, ali i nahraniti svoju dušu. To se onda manifestira odlično na vaš život! Tada postajete strastveni u vezi svojih izbora, pa čak i kada je riječ o svakodnevnim stvarima i aktivnostima. Na primjer, mnoge žene vole prati rublje jer nalaze zadovoljstvo u ugodnim i svježim mirisima, i naravno čistoći. Isto tako, kada bezuvjetno pristupite nekom zadatku, bez očekivanja nečeg zauzvrat, vi ste na taj način više povezani sa svojim srcem. Zapravo vi tada osjećate usklađenost sa samim sobom, a ta usklađenost vam donosi mirniji i harmoničniji osjećaj, kako sebe, tako i ljudi koji vas okružuju. Ne, "pranje rublja" nije ničiji cilj, ali osjećaj ljubavi i zadovoljstva svakako jest!

3. Oni koji vas vole će konačno upoznati vašu osobnost

Kad otvorite vrata sebičnim izborima, vi u isto vrijeme otvarate beskrajne mogućnosti za upoznavanje sebe, zbog čega ćete magnetski djelovati na druge ljude.Odjednom vaša intuicija postaje mnogo bolja, a vi osjećate da vas unutarnji izbor vodi u novu dimenziju koja pospješuje vaš život, ali i vezu s partnerom. Za ovaj proces je potrebno malo više vjere i praćenja svojih prirodnih instinkta. Na ovaj način, vaša veza s partnerom ima realnu šansu da procvjeta i dostigne višu razinu.

Znamo da je teško svjesno napraviti ovu promjenu, posebno zbog toga što smo često zaglavljeni u obrascima ponašanja koja postaju čista navika. Kao rezultat toga, mi često zaboravljamo što nam se sviđa i što nam budi lijepe osjećaje.

Kako biste započeli svoje putovanje ka zdravoj sebičnosti, pokušajte slijediti ove jednostavne korake:

Naredna tri dana odvojite po 5 minuta dnevno za zapisivanje stvari u kojima uživate. Razmislite o svim stvarima koje vas ispunjavaju. To može biti topla kupka, masaža, čitanje, sport ili ples ...

Što god da je, obavezno zapišite.

Izdvojite sa spiska najmanje jednu stvar koju trebate raditi svaki tjedan. Probajte ovo raditi narednih mjesec dana. Možete pozvati svog partnera da vam se pridruži, a ako on nije zainteresiran, uživajte sami u aktivnosti koju ste izabrali.To može trajati pola sata dnevno, ili čak pola dana, ovisno o vašem izboru. Zapamtite: vi to zaslužujete!

Pratite razvoj svog ega. Zašto ste izabrali raditi ono što radite? Nemojte biti kritični prema sebi. Budite svjesni i sabrani i odvojite nekoliko trenutaka da procijenite kako se osjećate. Razmišljajte o dijeljenju osjećaja s vašim partnerom.


Reci što misliš!