Lifestyle

veze i parovi

Što je presudno za uspjeh u ljubavi?

Što je presudno za uspjeh u ljubavi?
Freepik

Je li to sreća, izgled, posvećenost ili nešto drugo?

Za dobru poslovnu priliku, važno je naći se u pravo vrijeme na pravom mjestu. Isto vrijedi i za ljubav. Iako mnogi vjeruju u sudbinu, za ostvarenje veze najbitniji je tajming, tvrde socijalni psiholozi koji za ovu pojavu imaju i naziv: moć situacije.

To se vjerojatno neće svidjeti romantičnim dušama koje misle da bi se sa svojom srodnom dušom srele bez obzira na sve okolnosti. Tko zna koliko je osoba prošlo kroz naš život bez ikakvog traga zbog pogrešnog tajminga – objašnjavaju stručnjaci.

Da bismo nekog primijetili, potrebno je biti otvoren za ljubav, a to pada u vodu dok smo već u sretnoj vezi ili naprotiv, nespremni da se vežemo zbog karijere i drugih razloga.

Čak i kad uđemo u vezu, vrlo je važno paziti na tajming. Bitno je da nam se poklapaju razina zrelosti, životni ciljevi, očekivanja, pa mnogi ljudi primjećuju da bi sve bilo drukčije da su se sreli u nekom drugom trenutku. To je čest slučaj i s prvim ljubavima kad smo još previše mladi i neizgrađeni kako bi veza nastavila svoj zdravi tok. Započeta prerano, ista bi se veza nastavila za nekoliko godina, čak i desetljeća, gdje bi s tom istom osobom ušli u brak.

Psiholozi ipak upozoravaju da se ne treba prepuštati razmišljanju „što bi bilo kad bi bilo“, jer to može upropastiti potencijal za nadolazeću vezu.

Izvor: Cosmopolitan.hr


Reci što misliš!