Lifestyle

bajkovito

Top pet kampova u Hrvatskoj koje turisti obožavaju

Top pet kampova u Hrvatskoj koje turisti obožavaju
Kamp Brioni

Avanturisti mogu spavati u šatoru podno Velebita, dok ljubitelji nešto luksuznijeg aktivnog odmora mogu odabrati moderne kućice pa čak i one smještene tik uz bazen.

Iako se ponosimo svojim prirodnim ljepotama, mi sami ih zapravo rijetko posjećujemo, dok su stranci ludi za njima. No, ako pripadate onima koji uživaju u našoj prirodi i vole odmor koji je što bliže istoj, onda morate posjetiti ovih pet kampova. U ovim kampovima bit ćete najbliže moguće našim planinama, moru i rijekama, a smještaj kakav se u njima nudi zadovoljit će i najzahtjevnije.

Avanturisti mogu spavati u šatoru podno Velebita, dok ljubitelji nešto luksuznijeg aktivnog odmora mogu odabrati moderne kućice pa čak i one smještene tik uz bazen.

Kamp Slapić, Mrežnici

Photo: Facebook ‘Kamp Slapić’

Čim uđete u ovaj kamp imate osjećaj da ste u bajci. Prekrasna priroda i restoran s odličnom hranom njegovi su glavni aduti. Što se tiče smještaja možete birati hoćete li spavati vlastitoj kamp kućici ili u prekrasnim drvenim kućicama koje izgledom podsjećaju na indijanski šator. Iznutra su lijepo uređene i jako ugodne za spavanje. Čista romantika.

Kamp Brioni, Pula

Photo: Službena stranica Kamp Brioni

Popularan među strancima, pogotovo Englezima koji gotovo religiozno pohode festivale Dimensions i Outlook, ovaj je kamp sve popularniji iz godine u godinu. Kada se tamo ne održavaju glazbeni festivali miran je i ugodan obiteljski kamp, a njegov glavni adut je vizualno moćna tvrđava Fort Punta Christo koja se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Kamp Bor, Krk

Photo: Službena stranica Kamp Bor

Ovaj kamp nalazi se u samom gradu Krku, a opet je dovoljno udaljen od naseljenih gradskih četvrti. Okružen je starim suhozidima, maslinama i borovima, a ima i bazen. U sklopu kampa nalazi se i fantastičan restoran te mini market.

Kamp Čikat, Mali Lošinj

Photo: Službena stranica Kamp Čikat

Božanstvena uvala Čikat pored Malog Lošinja ima savršeno more, a što se tiče smještaja možete birati između spavanja u šatoru, kamp kućici, apartmanu ili pak modernom bungalovu. Kamp nudi i broje mogućnosti za zabavu poput tečaja ronjenja, tenisa i odbojke.

Kamp obitelji Žuženić, Velebit

Photo Filip Hover

Ako ste za nešto aktivniji odmor onda trebate krenuti prema Velebitu i kampu obitelji Žuženić. Unutar kampa se nalazi veća planinarska kuća u kojoj možete spavati, a camping je moguć i ako ste s kamp kućicom ili samo sa šatorom. Atrakcije su i hobitske kućice koje pružaju poseban doživljaj života na Velebitu.

Dnevno.hr


Reci što misliš!