Lifestyle

kraljica stila

Anna Wintour otkriva svojih sedam modnih zapovijedi

Anna Wintour otkriva svojih sedam modnih zapovijedi
Briquet-Gouhier-Orban/ABACA/PIXSELL

Najutjecajnija žena u modnoj industriji bez sumnje je Anna Wintour.

Da je njezino mišljenje i više nego cijenjeno, govori činjenica da su modni dizajneri vrlo često mijenjali svoje kolekcije zbog njezinog mišljenja.

A osim što je cijenjena, Anna Wintour je vrlo stroga modna kritičarka koja svoje savjete i kritike ne dijeli dok dobro ne promisli i ne odluči čvrsto stajati iza svojih riječi koje u modnom svijetu postaju zakon onog trenutka kada ih Wintour izgovori. Ove modne zapovijedi su bezvremenske i svaka bi ih modno osviještena žena trebala primijeniti. 

1. Umjesto trendova birajte klasiku

Ne dopustite da vam ormar postane krcat prolaznim trendovima. Radije investirajte u dobru staru klasiku koja je uvijek u modi. 

2. Ostanite vjerni obući i odjeći koja vam dobro pristaje

Nemojte previše eksperimentirati i držite se komada koji vam zbilja najbolje pristaju. 

3. Izbjegavajte fluorescentne boje

Wintour ne izbjegava boje i vrlo često je možemo vidjeti u kombinaciji jarkih boja. Međutim, za fluorescentne komade u njezinom ormaru nema mjesta i ona smatra da bi ih svi trebali zaobilaziti u širokom luku. 

4. Reciklirajte odjeću

Ovaj savjet, osim Anne Wintour, dala nam je i vojvotkinja Kate Middleton koju često možemo vidjeti u istoj odjeći i obući. Naravno, zabavno je poigrati se s novim komadima odjeće, ali nemojte dopustiti da vam oni zamjene komade u kojima se osjećate najbolje i koji vam pristaju kao saliveni. 

5. Izbjegavajte logotipe i natpise na odjeći

Oni samo odvlače pozornost od kroja, uzorka i boje odjeće i vrlo vjerojatno ćete ih se zasititi puno prije nego klasičnih komada sa suptilnim logom koje možete kombinirati uz puno više stvari. 

6. Birajte odjeću koja će laskati vašoj figuri

Izvucite ono najbolje iz odjeće koju kupujete i pripazite da vam kroj koji ste izabrale zbilja ističe vaše tjelesne vrline. 

7. Izbjegavajte umjetne materijale

Osim što loše izgledaju, nisu dobri za kožu. Wintour savjetuje da ne investirate svoj novac u materijale poput najlona i da uvijek date prednost prirodnim materijalima. 


Reci što misliš!