Lifestyle

pažljivo izaberite šampon

Ovog ljeta slobodno zaboravite na suhu kosu

Ovog ljeta slobodno zaboravite na suhu kosu

Prvi korak u pravilnoj njezi suhe kose predstavlja odabir odgovarajućih preparata za pranje kose.

Znate li onaj osjećaj kada ste za svoju kosu učinili baš sve, a ona je i dalje suha na dodir? Pažnja koju svakodnevno posvećujemo kosi često ne donosi rezultate koje priželjkujemo. Svaki tip kose zahtjeva posebnu njegu kako bi ona bila zdrava, a u ljetnim mjesecima izuzetno je važno posvetiti se suhoj kosi koju sol, klor i sunčeve zrake dodatno oštećuju.

Prvi korak u pravilnoj njezi suhe kose predstavlja odabir odgovarajućih preparata za pranje kose.

Ne škodi zato iznova ponoviti kako suhu kosu najbolje njegujemo blagim šamponima sa snažnim, dubinskim djelovanjem. Donosimo vam pregled noviteta koji ovog ljeta garantiraju da vaša kosa neće biti suha  da se slobodno možete prepustiti uživanju na godišnjem odmoru (i nakon njega)!

Nivea micelarni šampon za suhu kosu bazira se na inovativnoj, ali nježnoj tehnologiji i prirodnim sastojcima. Nježna micelarna formula dubinski čisti i pruža hidrataciju suhoj kosi i vlasištu. Sadrži ekstrakt lotusa koji jača kosu, a formula bez parabena, silikona i umjetnih bojila čuva prirodni pH vaše kose.

NIVEA Micelarni šampon za suhu kosu

Eleven Australia novi je brend za njegu kose na hrvatskom tržištu namijenjen mladim užurbanim ljudima koji znaju što žele. Jednostavnost i kvaliteta proizvoda je ono što Eleven razlikuje od drugih brendova na tržištu. Proizvedeni u Australiji, PETA potvrđeni, nisu testirani na životinjama – tko ih ne bi volio? Određeni proizvodi iz ELEVEN Australia linija proizvoda veganski i ne sadrže nikakve sastojke životinjskog podrijetla. proizvodi napravljeni su od visoko kvalitetnih sastojaka kao što su ulje avokada, ulje makadamije, aloe vera, limeta i mnogi drugi.

eleven4

Keune So Pure Voluminizing šampon za raskošan volumen, s aromaterapijskim eteričnim uljima limuna i palmarosea, namijenjen je tankoj kosi bez sjaja. Ovaj organski šampon, kao i regenerator u pjeni, ne sadrže sulfate i parabene, no zato sadrže biljne ekstrakte s prirodnim aktivnim sastojcima i certificirano organsko arganovo ulje, dobiveno iz stabla argana koje raste u Atlas gorju u Maroku. Ono što ovu liniju čini prirodnim činjenica je da je „vegan friendly“, odnosno ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla. Bogat je provitaminom B5 za bujniju teksturu, što rezultira kosom punom volumena bez otežavanja. 

So Pure Volumizing šampon i regenerator

Garnier Fructis Hair Food više je od obične maske. Ova njega za kosu s 98% sastojaka prirodnog porijekla može se koristiti na 3 različita načina, a sve to kako bi osigurala jedan rezultat: moćnu kosu! Hair Food donosi 4 nove maske koje su namijenjene različitim tipovima kose: Hair Food Banana za suhu kosu, Hair Food Papaya za oštećenu kosu, Hair Food Macadamia za beživotnu kosu, tešku za oblikovanje i Hair Food Goji za obojenu kosu. Fructis Hair Food maske pružaju 'gladnoj' kosi dubinsku regeneraciju, mekoću na dodir i probuđeni sjaj.

 image002

 

Olival Kokos i ricinus ulje za kosu djeluje dvojako. Dok ulje kokosa prodire u svaku vlas i dubinski je hrani, ricinusovo ulje jača korijen kose i potiče brži rast uspavanih folikula, odnosno korijena dlake. Iako s nanošenjem male količine ulja na suhu kosu ne možete pogriješiti, ovakve je kombinacije najbolje koristiti u formi pakunga. Samo iščešljate kosu, nanesete svoju kombinaciju, dobro umasirate i glavu zamotate prethodno zagrijanim ručnikom. Imate li dovoljno vremena, tako prespavajte. Nakon jutarnjeg pranja kosa će vas iznenaditi podatnošću, glatkoćom i sjajem. 

Olival ulje Kokos Ricinus

Klorane Ylang-Ylang linija za zaštitu kose od sunca garantira zaštićenu, njegovanu i mirisnu kosu od prvog kupanja do kraja godišnjeg odmora. Linija sadrži 3 proizvoda: zaštitno ulje s voskom Ylang-Ylanga za višestruku zaštitu od soli, pijeska i klora: esencijalni vosak Ylang-Ylanga prekriva kosu i štiti je, kako na površini, tako i dubinski. Klorane hranjivi šampon s voskom Ylang-Ylanga zahvaljujući formuli bez silikona nježno čisti kosu od soli, pijeska i klora bez dodatnih oštećenja, dubinski njeguje vlasi, dok emolijentni agenti omataju vlakna i tako ih štite i obnavljaju. Bogati obnavljajući balzam obnovlja vlakna kose: keratin biljnog podrijetla sadrži amino-kiseline slične onima koje se nalaze u keratinu u kosi, a koje rekonstruiraju unutarnju i vanjsku arhitekturu kose. Esenscijalni vosak Ylang-Ylanga u kombinaciji sa shea maslacem dat će vlaknima kose sve potrebno za oporavak, a napredna formula ovog balzama olakšat će stiliziranje kose tako što će učiniti kosu glađom, mekšom i lakšom za raščešljavanje.

17-YLANG YLANG shamp-200ml

Cosmopolitan.hr

Reci što misliš!