dobar tek
Recept za savršeni omlet
Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta je da ga pripremate u tavi s neprianjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako se jelo ne bi pregorjelo.
Sastojci za omlet:
3 jaja
sol i papar
komadić maslaca
malo ulja
dodaci po želji
Priprema omleta:
1. Izmiješajte pjenjačom jaja vrlo dobro tako da
nestanu svi tragovi bjelanjaka. Posolite i popaprite.
2. Na umjerenoj temperaturi rastopite komadić maslaca s
uljem. Pričekajte s ulijevanjem jaja dok se maslac skroz ne
otopi, a tava postane vruća.
3. Ulijte jaja u tavu. Prvih dvadeset sekundi miješajte jaja
drvenom kuhačom, kao što biste to činili kod pripreme kajgane.
4. Kada primijetite da se jaja počinju zgušnjavati, odnosno
iz tekućeg počnu prelaziti u kruti oblik, provjerite da jaja
prekrivaju cjelokupno dno tavice.
5. Preko cijele površine omleta ravnomjerno dodajte
naribani sir, komadiće slanine, polovice cherry rajčica ili bilo
koju drugu vrstu dodataka.
6. Drvenom špatulom olabavite rub polovice omleta i
prebacite je preko ostatka. Prebacite polukrug omleta na tanjur i
poslužite toplo. Dobar tek! Uz ove savjete ispecite savršenu
kajganu od jaja.
Vezane vijesti
-
Palačinke mogu biti slane i slatke, a mi danas donosimo recept za one punjene šunkom i sirom, a još su ih pohane
-
Sezona blitve je od lipnja do prvih mrazova. Ako je kupujete, pazite da su joj listovi izrazito zelene boje, a stabljika čvrsta i hrskava.
-
Ne volite tikvice? Što ako ih zamaskirate u ovo ukusno jelo koje se bazira na enchiladi iz meksičke kuhinje?
-
Kupili ste svježu cvjetaču i ne znate kako je ''podvaliti'' ukućanima koji nisu oduševljeni povrćem?
Izdvojeno
-
U organizaciji Kluba skokova u vodu Zadar organizirano je međunarodno prvenstvo u skokovima u vodu Zadar Open 2024. Na natjecanju je sudjelovalo 60 skakača iz tri zemlje.
-
Na pazariću ćete moći pronaći neke od kultnih fotografija Feđe Klarića, Ante Verzottija, Andre Damjanića, ali i mlađe generacije ”fotoklubaša”
-
Utrka Island Pag Trail održana u Kolanu ovaj vikend privukla je rekordan broj posjetitelja
-
Maslinovo ulje treba pravilno čuvati kako bi zadržalo kvalitetu, bez obzira na temperaturne uvjete, piše Agrosvijet.
Reci što misliš!