Lifestyle

od 15. do 30. lipnja

Venerini aspekti u Lavu - Iskušavanje slabosti i pomicanje granica

Venerini aspekti u Lavu - Iskušavanje slabosti i pomicanje granica
Lantern Timeglass Journal

Baš tamo gdje smo vjerovali u nepogrešivost, greške su disale. Baš u onim pukotinama koje smo uporno zatvarali, krile su se bolne istine. Baš u ljudima od kojih smo bježali, krile su se naše slabosti. A period tranzitne Venere u Lavu iskušavat će slabosti, opipavat će pulseve i pomjerat će granice.

Prvi aspekt koji nas očekuje bit će kvadrat Venere u Lavu i Urana u Biku (egzaktno 15. lipnja). Nećemo moći zažmiriti i praviti se da nas ne dotiče. Nećemo moći ni pobjeći od dodira, jer koža se guli tamo gdje ne želimo osjetiti.

Nećemo moći ni otjerati slabost, jer rađa se baš zbog potrebe da slažemo i sebe i druge kako smo jaki.

Svi oni s Venerom u Lavu, osjetit će “zagrljaj” ovog aspekta. Ako niste sretni pored osobe s kojom ste, jer još uvijek vjerujete kako je izvor sreće u drugima, ovaj aspekt će preispitati vaša uvjerenja – i neka vas ne iznenade odluke koje ćete donositi tada.

Venera u Lavu tvorit će aspekt opozicije s Marsom u Vodenjaku (egzaktno 21. lipnja). Možemo li pobijediti u borbi razuma i osjećaja? Jer, ta borba starija je od nas. Možemo li uspostaviti ravnotežu između onoga u što vjerujemo i onoga što živimo? Jesmo li spremni priznati kraj i graditi nove početke?

Smetat će nam tada oni koji će željeti objasniti nam emociju. Smetat će nam i oni koji će željeti istaknuti kako su bili u pravu. Ali samoća više nije rešenje. I svaka ulica bit će jednosmjerna, jer samo naprijed možemo koračati.

Posljednji aspekt koji će Venera u Lavu tvoriti bit će kvadrat s retrogradnim Jupiterom u Škorpionu (egzaktno 25. lipnja). I pobjednici se plaše.

Jer iskusili su bol gubitka na putu do uspjeha. I pobjednici znaju drhtati uslijed spoznaje koliko je krhka pobjeda – ako istinski ne vjerujemo da je zaslužujemo.

Stoga, neka vas tada ne iznenade iznenadni odlasci, jer odlazit će oni koji neće imati hrabrosti da se bore. I, nećemo uspjeti uvjeriri sebe kako postoji opravdanje za okretanje leđa, jer Venera u Lavu ne može voljeti slabost.

Tijekom perioda tranzitne Venere u Lavu vjerovat ćemo u pobjede, u hrabrost i snagu uvjerenja. Nećemo dozvoliti lažnim idealima da zavladaju našim danima. Nećemo opraštati slabima, nećemo cijeniti nedostatak hrabrosti i kidat ćemo sve ono što nas guši.

Netko će se boriti za emociju, netko će uslijed nedostatka iste otići. Netko će srušiti konačno taj zid i priznati da ježenje kože nije slučajno.

Svakako ćemo željeti biti pobjednici, oni koji osvajaju aleje kojima prolaze i oni koji poznaju tajnu pobjede. Ne dozvolimo sebi da odustanemo samo zato što smo sami na stazi kojom koračamo. I ne dozvolimo sebi da okrenemo leđa životu kakav želimo živjeti.

Sretno!

Rajna Cvetković/astroportal


Reci što misliš!