kremast i osvježavajući
Donosimo vam recept za tiramisu frappuccino za lijena popodneva
Donosimo vam recept za kremast i osvježavajući tiramisu frappuccino koji je idealan za uživanje u lijenom poslijepodnevu. Najbolje ga je kombinirati uz piškote i malo likera od kave.
Sastojci za tiramisu frappucino:
100 ml hladne jake kave
100 ml punomasnog mlijeka
50 ml likera od kave (Kahlua)
2 žlice mascarponea
2 piškote
2 žlice čokoladnog sirupa
1 šalica usitnjenog leda
2 velike žlice sladoleda od kave ili vanilije
2 gorke čokolade
Priprema:
1. Izblendajte kavu, mlijeko, liker, mascarpone i usitnjeni led.
2. Ulijte u visoke čaše.
3. Dodajte po kuglicu sladoleda u svaku čašu.
4. Posipajte ribanom čokoladom i prelijte sirupom.
5. Poslužite s piškotama.
Vezane vijesti
-
Ljeto je idealno vrijeme za breskve. Evo kako ih pripremiti da oduševite nepce svojih gostiju!
-
Samo 40 minuta i malo strpljenja dijeli vas od savršenog deserta.
-
Europa je ove godine imala najtoplije ljeto u povijesti mjerenja, ali tek neznatno toplije od prethodnih rekorda za razdoblje od lipnja do kolovoza, objavili su u utorak znanstvenici Europske unije.
-
Prema podacima Meteorološke postaje Pag, temperatura zraka je, tijekom niza vrlo vrućih dana, bila iznad 30 stupnjeva, danju i noću.
Izdvojeno
-
Istezanje svako jutro može poboljšati fleksibilnost i opskrbiti vas energijom za dan koji je pred vama. Većina ljudi ima potrebu protegnuti se nakon buđenja kako bi ublažili ukočenost zglobova i poboljšali cirkulaciju.
-
Gostujući kod Mile Moralić u Točki na tjedan, predsjednička kandidatkinja Ivana Kekin otkrila je što najviše zamjera aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću
-
Širom Izraela u nedjelju su se oglasile sirene nakon čega je uslijedilo više raketnih napada iz smjera Libanona u kojima je ranjeno više ljudi, objavila je izraelska vojska.
-
Hrvatska još uvijek previše energenata uvozi te i dalje prevladavaju fosilni izvori, no ima sve uvjete za dobru zelenu tranziciju u kojoj će prevladavati energija iz obnovljivih izvora, naglasci su s konferencije Energetski sektor - prilike i izazovi.
Reci što misliš!