Lifestyle

dome slatki dome

Proljetna "generalka" u samo sedam dana

Proljetna
Thinkstock

Došlo je vrijeme za generalno čišćenje vašeg doma. Vjerojatno ne znate odakle početi, pa donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete moći generalno očistiti stan za sedam dana. Ako ste zaposleni sve ovo radite nakon posla.

NEDJELJA

U nedjelju napravite plan kako ćete se organizirati. Očistite kuhinju tako da imate lakši pristup, pokupite dječije igračke s poda, bacite novine i stavite sve stvari na njihovo mjesto, jer ćete tako lakše započeti čišćenje.

PONEDJELJAK

Prebrišite prašinu u cijelom stanu, uključujući i manje dostupne dijelove, kao i police. Namještaj očistite posebnim sredstvima za čišćenje. Obrišite sve lampe, lustere i žaluzine.

UTORAK

Uzmite sredstvo za čišćenje kupaonice, našpricajte kadu, umivaonik, WC školjku i dok sve to stoji našpricano, prebrišite sve police u kupaonici, pločice i ogledalo. Zatim oribajte sve sanitarije i tuš-kabinu.

SRIJEDA

Vjerojatno vam je najteže očistiti kuhinju. Prvo trebate očistiti hladnjak. Bacite sve što vam ne treba i što se pokvarilo. Dobro ga prebrišite, a zatim krenite čistiti ostatak kuhinje. Očistite sve kuhinjske elemente, iznutra i izvana. Na kraju prebrišite radnu površinu i kuhinja je gotova.

ČETVRTAK

Usisajte sve tepihe. Zatim prebrišite sve podove, parkete i laminate.

PETAK

U petak operite sve šareno rublje, stavite ga sušiti i odmorite se, jer je petak dan kad trebate provesti kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji.

SUBOTA

Budući da u subotu imate više vremena za čišćenje, promijenite svu posteljinu. Operite sve bijelo rublje. Izglačajte rublje, ako ga ima. Složite ormare i uredite biljke u vašem domu.

NEDJELJA

Kad ste sve to obavili, nedjelja vam ostaje kao dan za odmaranje. Nakon ovako temeljitog čišćenja, kasnije će vam svaki dan biti dovoljno posvetiti sat vremena za čišćenje doma kako biste održali čistoću i urednost, piše Glas Slavonije.


Reci što misliš!