Lifestyle

biti fit

Potpun plan prehrane i vježbanja za savršen trbuh

Potpun plan prehrane i vježbanja za savršen trbuh
Pexels

Mnogim ljudima je najteže izravnati i učvrstiti trbuh. Kako bi vaš trbuh postao i ostao ravan, trebate paziti na prehranu i svakodnevno vježbati.

Tijelo je veličanstven stroj. Onako kako vi postupate s njim, tako će vam ono uzvraćati. Ako započnete s pravilnom prehranom i redovitim vježbanjem, vrlo brzo ćete primijetiti prve rezultate.

Glavna prehrambena pravila

Izbjegavajte hranu koja potiče zadržavanje i nakupljanje masti, uključujući rafinirani šećer, kofein, alkohol i procesuiranu hranu. Povremeno si dozvolite nešto iz već navedene skupine hrane kako biste spriječili žudnju za njom.

Redovito jedite ribu jer pomaže u sagorijevanju masti.

Uvijek doručkujte u razdoblju od sat vremena nakon što se probudite.

Nemojte jesti nakon 8 sati navečer jer je metabolizam tada sporiji, a i vaš san će biti manje kvalitetan.

Vježbanje

Vježbajte pametno. Ako želite izgubiti kilograme, vježbajte više puta po manje ponavljanja. Također ne zaboravite na pravilno disanje.

vjezbe-grafika

Plan prehrane

Držite se ovog plana prehrane najmanje 2 tjedna nakon što započnete s programom. Najbolje bi bilo da započnete tijekom neradnog vikenda jer tada imate više vremena da sve pripremite.

Dan 1

Doručak – omlet od 3 bjelanjka, 75g paprike i šake nasjeckanog špinata.

Međuobrok – 100g piletine i 1/2 crvene paprike.

Ručak – pileća prsa sa žara, miješana salata, crvena paprika, mahune i 1/4 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg krastavca.

Večera – 100g pilećih prsa sa žara i kuhana brokula.

Dan 2

Doručak – pečena pileća prsa pomiješana s keljom.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/2 zelene paprike.

Ručak – pečeni file oslića i zelena salata s 1/2 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 75g kuhane brokule.

Večera – 1 odrezak lososa i kopar.

Dan 3

Doručak – 100g dimljenog lososa i špinat.

Međuobrok – 100g pilećih prsa i 1/2 žute paprike.

Ručak – pileća prsa sa žara i miješana zelena salata s 1/2 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 avokada.

Večera – janjeći odrezak sa žara ili 2 kotleta, brokula i špinat kuhani na pari.

Dan 4

Doručak – omlet od 3 bjelanjka i 1 žutanjka, rajčica i mahuna.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg krastavca.

Ručak – pečeni file oslića sa salatom od rajčice i špinata s 1/2 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g pilećih prsa sa žara i 1/2 zelene paprike.

Večera – 100g pilećih prsa, 1/2 žličice maslinovog ulja i zeleno lisnato povrće po izboru.

Dan 5

Doručak – 200g purećih prsa, 1/4 avokada i krastavca.

Međuobrok – 2 tvrdo kuhana jaja i 1/2 crvene paprike.

Ručak – 150g oslića sa žara, zelena salata s rajčicom i 1/2 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 5 badema.

Večera – 100g pilećih prsa i kuhana brokula.

Dan 6

Doručak – file oslića s pečenim paprikama i tikvicama.

Međuobrok – 100g pilećih prsa i 1 rajčica.

Ručak – 150g purećih prsa, zelena salata, brokula na pari i 1/2 žlice maslinovog ulja.

Međuobrok – 100g pilećih prsa i 5 oraha.

Večera – 150 do 200g goveđeg odreska s graškom i brokulama.

Dan 7

Doručak – omlet od 3 bjelanjka i rajčice i špinat na pari.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 5 oraha.

Ručak – 150g pilećih prsa, kuhane šparoge i zelena salata.

Međuobrok – 100g purećih prsa i 1/4 svježeg krastavca.

Večera – pačja prsa sa žara, brokula i kupus.


Reci što misliš!