3, 2, 1, kuhaj: Kandidati natjerali Špičeka da se odrekne mesa!
Nabrijani tempo kuhanja na setu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' nekim je parovima došao kao vjetar u leđa, dok je drugima dodatno pojačao nervozu pa su se pogreške pri kuhanju javljale jedna za drugom. Čak su i samouvjereni parovi kiksali, zbog čega se žiriju dizala kosa na glavi.
„Ma, nevjerojatno! Ljudi s mora, a rade kardinalne pogreške. Šta im je? Je li to trema ili zbunjoza? Kakav je to koncept kuhanja? Srića da su imali zvono i da su me zvali u pomoć, da su me pitali. Ne znam šta bi vam reka'.“, izjavio je dežurni kuhar Ivan Pažanin nakon što ga su Martina i Ante, natjecatelji iz Dubrovnika, pitali kako napraviti rižoto od morskih plodova te što da rade sa sipom i lignjama.
Nervoze i treme nije bilo kod Nikoline i Otta, mladog para koji je u sat vremena uspio pripremiti tri vegetarijanska jela „za prste polizati“. Dok su kušali njihovu salatu sa slanutkom, karfiol ćufte i raviole u umaku od cikle, žiri je dijelio epitete poput božanstveno, fenomenalno i savršeno. Čak je i okorjeli ljubitelj mesa, chef Tomislav Špiček, ostao iznenađen saznavši da je hvalio jela u kojem je ricotta jedina namirnica životinjskog podrijetla.
„Neću puno trošiti riječi na vas. Samo ću reći da sam jako iznenađen jer je kod svakog vašeg jela bilo puno posla. Skidam kapu za sad!“, rekao je Špiček dodavši kako već godinama priča da nikada neće biti vegetarijanac, ali da bi sada mogao postati jer mu nije padalo na pamet, dok je kušao Nikolinina i Ottova ukusna jela, da su bez mesa.
„No, imam savjet za vas! A to je da sutra ne kuhate dobro. Jer oni koji sedam, osam puta zaredom dobro kuhaju obično ne dođu do kraja showa. A pred nama je jako dugačak put!“, iznenadio je Špiček Nikolinu i Otta te ih motivirao da svoju kreativnost i znanje rasporede na buduće epizode.
„Pohvala što ste išli u nekom drugom pravcu i niste koristili neke skupe namirnice, već ste uzeli najnormalnije, prizemne stvari i od njih napravili fantastično vegetarijansko jeloč. A to nismo imali priliku, samoinicijativno, nikada probati u showu.“, priznao je chef Mate Janković prije nego li je svoj glas dao Riječanki i Zagrepčaninu.
Hoće li Nikolina i Otto poslušati savjet Špičeka i bojkotirati kuhanje u sljedećoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ kako ne bi prerano „izgorili“? Doznat ćemo već sutra, u četvrtak 1. veljače u 21:15 sati na RTL-u!
Vezane vijesti
-
U napetom dvoboju koji odlučuje o drugom finalistu pete sezone showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' bore se dva natjecateljska para! Ante i Antonio te Morana i Domagoj imaju podjednake šanse za ulazak u finale.
-
U četvrtak navečer brat i sestra iz Daruvara napustili su kulinarski show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te sada kulinarsko natjecanje nastavlja pet parova.
-
Opće je poznato da svaka sredina ima svoje običaje kod organizacije mladenkine posljednje noći kao 'slobodne' djevojke, no jedno je sigurno – hrana mora biti ukusna.
-
Koliko vam se puta dogodilo da se, kada se vratite iz kupnje, sjetite kako ste zaboravili kupiti nekoliko bitnih stvari, ali ste kupili ono što vam trenutno nije potrebno? Takve se situacije natjecateljima u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' dogode vrlo često i lako potaknu nesuglasice među kuharima partnerima.
Izdvojeno
-
Subota pretežno sunčana, na Jadranu i vedra te toplija. No, ujutro na kopnu većinom hladno, uz čest mraz i maglu, a na moru lokalno jaku buru s olujnim udarima
-
Kako to neko nepisano pravilo već godinama piše, jesen i zima nam u kina dovode brojne festivalske laureate i potencijalne kandidate za nadolazeće Europske filmske nagrade, Zlatne globuse, na kraju i same Oskare, a jedan od takvih 'kapitalaca' je definitivno i ''Conclave'' (po naški ''Konklava'')
-
Događaj će se održati u petak, 22. studenog 2024. godine u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3a
-
Košarkaši Zadra očekivano su zadržali savršeni učinak u FAVBET Premijer ligi: u 9. kolu večeras su u Jazinama slavili protiv Šibenke rezultatom 90:64 (34:14, 21:11, 13:17, 22:22).
Reci što misliš!