Lifestyle

kremasto i brzo

Recept za browniese koji se tope u ustima

Recept za browniese koji se tope u ustima
Thinkstock

Samo 40 minuta i malo strpljenja dijeli vas od savršenog deserta.

 Strpljenje je presudno jer morate pričekati da se barem malo ohlade kako bi ih mogli lijepo narezati.

Ako mislite da to možete, onda svakako isprobajte ovaj recept. Browniese pecite u dubljoj četvrtastoj posudi veličine 20x20 cm, prethodno premazanoj maslacem. 

Odlični su topli, servirani uz tučeno vrhnje, kuglicu sladoleda ili čak curd od limuna, ali su jednako ukusni i sljedećeg jutra uz šalicu vruće čokolade.

Sastojci: 
120 g šećera 
150 g maslaca 
100 g glatkog brašna
 ½ praška za pecivo 
3 žlice kakaa
 2 jaja 
150 g tamne čokolade 
3 žlice crne kave 
½ žličice ekstrakta vanilije 
Prstohvat soli  

 Priprema: 
1. Otopite 80 g čokolade na pari ili u mikrovalnoj pećnici i stavite sa strane. Ostatak nasjeckajte na male komadiće. 
2. U manjoj posudici pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol. 
3. Skuhajte kavu i ostavite je sa strane kako bi se malo ohladila. 
4. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom. Kad smjesa postane prozračnija, dodajte jedno po jedno jaje, a zatim i otopljenu čokoladu, kavu i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se ne sjedini.  
5. U smjesu dodajte suhe sastojke i nastavite miješati drvenom žlicom. Dodajte dio nasjeckane čokolade, izmiješajte i prebacite u četvrtastu posudu za pečenje.  
6. Ravnomjerno rasporedite smjesu, na vrh dodajte ostatak čokolade i pecite 20-25 minuta na 180 stupnjeva.


Reci što misliš!