Lifestyle

3, 2, 1, kuhaj!

Mate Janković savjetuje: Ne glumite gljive, kuhajte ih!

Večeras će kandidati showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ pripremati jela u koja će na primjeren način morati uklopiti ključnu namirnicu koju su za njih odabrali članovi žirija - gljive.

Ovotjedna je tema „raznovrsna kuhinja“, a kandidati će novi kulinarski tjedan započeti pripremom street food jela. Ispod zvona na radnim jedinicama kandidate su dočekale bukovače, shiitake i šampinjoni te u 60 minuta trebaju napraviti dva jela u kojima se nalaze odabrane gljive.

„Gljive nisu neka street food namirnica, to su nam uvalili da vide gdje ćemo s njom“, prokomentirala je zabrinuto Silvijana. Jednaku zabrinutost dijele Anto i Antoniokoji misle kako se ranije u showu nisu proslavili pripremom gljiva pa ni sada ne znaju čime osvojiti žiri.

„Ne glumite gljive, kuhajte ih! Gljive se koriste svugdje, ne samo u street foodu i ne bi trebao biti problem ukomponirati gljive u jela“, kandidatima je savjetovao Mate, koji smatra da će se večeras na tanjurima naći zanimljive i, nada se, ukusne kombinacije.

Street food ili ulična hrana treba biti pripremljena tako da se može pojesti s nogu. Njezina priprema traje puno kraće od pripreme hrane u restoranu pa bi 60 minuta za dva jela kandidatima trebalo biti i više nego dovoljno, no to se neće pokazati točnim.

Koliko su kandidati vješti u pripremi street fooda i gljiva, pogledajte večeras u 21:40 na RTL-u!


Reci što misliš!