gastro show
3-2-1-kuhaj: Kandidatima se "crno piše"!
U ponedjeljak natjecatelje očekuje novi dnevni zadatak koji svim će svim parovima stvoriti zbrku u glavi.
Natjecatelji moraju skuhati jedno glavno jelo u 60 minuta, a koji obavezno mora sadržavati crni češnjak kao ključnu namirnicu. Međutim, natjecatelji ga nikada u životu nisu vidjeli, a kamoli s njim kuhali!
„Na radnim jedinicama dočekalo nas je zvono. Kad je Morana podigla to zvono, vidio sam staklenu zdjelicu s nečim crnim. Odmah sam pomilsio da ćemo kuhati s ugljenom, a Morana je mislila da su to gumeni bomboni! Ne znam što je to, ali izgleda crno i ružno“, našalio se Domagoj koji nije bio jedini iznenađen namirnicom s kojom natjecatelji započinju novi tjedan kuhanja u kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.
„Crni češnjak je izrazito aromatičan i s njim treba biti jako pažljiv. Nije toliko intenzivan kao bijeli, obični, ali je smatram trik namirnicom jelr ima jaku sekundarnu aromu. Asocira na suhe šljive, asocira na suhe smokve, a opet ima jedan jak okus češnjaka.
Crni je češnjak zapravo običan češnjak koji je fermentirao u komori s visokom toplinom dok ne dođe do prepoznatljive tamne boje. U tom se procesu koncentrira šećer i dolazi do promjene kompletne arome češnjaka. Može se koristiti i za ribe i za mesna jela, te se često koristi u umacima. Zapravo ima neograničene mogućnosti korištenja, samo ga pametno dozirajte“, kazao je chef i član žirija Mate Janković natjecateljima koji su, slušajući ga, mirisali, pipkali i pročavali tu „čudnu namirnicu“.
Tomislav Špiček crni češnjak voli stavljati u salate i razne, hladne umake, ali ga ne voli previše termički obrađivati zbog karakterističnog voćnog okusa. Čak i svoje slastičarke nadahnjuje da ga koriste u slasticama, ali, kako Špiček u šali kaže, „cure nisu dovoljno hrabre“.
Tko će biti dovoljno hrabar i pogoditi s omjerom crnog češnjaka u svojim tanjurima, doznat ćemo u ponedjeljak, 18. rujna u 21 sat, kada se na RTL-u prikazuje nova epizoda gastro showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.
Vezane vijesti
-
Nakon prvog dana turnira, dva su para upisala prve bodove. Međutim, Janković nije sretan ni s jednim parom.
-
Jedina ženska članica žirija popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' otkrila nam je njezinu najveću strast, na kojim projektima trenutno radi te gdje se vidi u budućnosti.
-
Zbog jučerašnjih loših jela, Mate je večeras odlučio uzeti kratak predah od kušanja, a na njegovo mjesto uskočit će simpatična Dubrovčanka.
-
Loretina i Ivanina tjestenina, koju im je Mate pomogao pripremati, nije naišla na pretjerano pozitivne komentare stručnog žirija.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!