omiljena slastica
Šest načina kako klasični cheesecake pretvoriti u novi desert
Svaka čast klasičnoj torti od sira, no uz malo dodataka i drugačije serviranje dobit ćete nešto posve novo.
Torta od sira ili cheesecake je megapopularni desert, najčešće u ovoj izvedbi: na pečenu ili nepečenu podlogu od keksa dodaje se krema od svježeg sira, jaja i vanilije pa peče u pećnici. Potom se premazuje smjesom od kiselog vrhnja i šećera te vraća u pećnicu da se kratko zapeče.
Radite li tortu od sira bez pečenja, bit će dovoljno pripremiti kremu od svježeg sira i tučenog vrhnja te dobro ohladiti.
Evo i nekoliko ideja kako tortu od sira pretvoriti u novi desert:
Servirajte u čašicama
Umjesto u kalup za tortu, kekse i kreme slažite u čaše ili staklenke pa dobro ohladite. Idealno za posluživanje na otvorenom!
Završni sloj od karamele
se pretvara u nešto posve drukčije s preljevom od karamela (kombinacijom šećera, maslaca, vode, vrhnja za šlag i soli). Obavezno probati!
Čokoladni cheesecake
Postupak je isti, samo uz još jedan korak: rastopite tamnu čokoladu (poželjno na pari, odnosno nad loncem s vrućom vodom) pa je samo postupno dodajte kremi od sira i vanilije.
Obogatite donji sloj torte
U donji sloj (koji se priprema od usitnjenih integralnih ili običnih petit beurre keksa, pomiješanih s rastopljenim maslacem) dodajte cimet, nasjeckane pekanske orahe, bademe, kardamom, pistacije… Hrskavi i aromatičniji doživljaj zagarantiran!
Cheesecake sladoled
je odličan dobro ohlađen, no možete otići i korak dalje pa ga poslužiti kao sladoled. Kao kad slažete tortu, donji sloj (kekse i maslac) složite na dno kalupa. Sačuvajte dio za poslije! Pomiješajte Zagrebački sir ili mascarpone, ekstrakt vanilije, šećer i sladoled od vanilije i ubacite u kalup. Dio keksa možete dodati u kremu ili sačuvati za posluživanje. Ohladite u zamrzivaču 4 do 6 sati.
Voće u glavnoj ulozi
Uz obilje ljetnog voća cheesecake se može pretvoriti u pravu voćnu torticu! Pripremite donji sloj i kremu od sira, a zatim slažite voće - borovnice, ribize, maline, kupine, breskve, marelice... izbor je na vama! Voće možete i preliti kombinacijom vode, šećera, limunova soka i škroba za ugušćivanje, po želji uz dodatak likera ili začina.
Vezane vijesti
-
Roštilj je nezaobilazni dio ljeta i godišnjeg odmora stoga je jasno da ćemo i ovog ljeta uživati u hrani s roštilju uz druženje s našim najmilijima.
-
Prvi pokloni nekako su uvijek najdraži, ali kada ste s dragom osobom već prošli nekoliko rođendana, Božića i godišnjica, vjerojatno se pitate što pokloniti partneru za godišnjicu?
-
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Čokoladu otopite na pari, pa umiješajte krem sir. Maknite smjesu s vatre i umješajte žumanjke. Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa postupno umiješajte sir sa čokoladom. Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem.
-
Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem
Izdvojeno
-
U petak. 13. prosinca u 23.20 sati u Zadru u Ulici Put biliga policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
-
Odjel za sociologiju poziva na tradicionalni Otvoreni dan sociologije koji se ove godine održava 16. i 17. prosinca u zgradi SEP.
-
Njemački košarkaš Brooklyn Netsa Dennis Schröder potpisat će ugovor za Golden State Warriorse, kalifornijski NBA klub Stephena Curryja, objavio je američki sportski kanal ESPN.
Reci što misliš!