zagreb, split, opatija, osijek
Hrvatska turistička zajednica organizira „Hrvatska 365 Gourmet“ radionice
U sklopu navedenih radionica sudionicima će biti ponuđen vrhunski edukativni sadržaj te informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketinške trendove.
Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, tijekom 2017. godine organizirati četiri radionice u sklopu projekta „Hrvatska 365 Gourmet“.
U sklopu navedenih radionica sudionicima će biti ponuđen vrhunski edukativni sadržaj te informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketinške trendove.
Prva radionica će se održati 6. lipnja u Splitu, druga 14. lipnja u Opatiji, dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku.
Tako će se u sklopu prve radionice u Splitu obraditi teme vezane uz svjetske kulinarske trendove, lokalnu kuhinju, moderno slastičarstvo, menadžment restorana, ali i Michelinove zvjezdice jer će se detaljno objasniti što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. Na radionici će govoriti chefovi Michelina Lionel Levy, koji je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, te chef Marco Stabile, koji je glavni chef restorana Ora d' Aria u Firenci. Tu su i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Mario Meštrović, sommelier sa međunarodnom A.S.I. diplomom. O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorit će Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta.
Sve će radionice, koje su prije svega namijenjene chefovima i koje imaju edukativnu ulogu, biti održane prema istom konceptu, samo s različitim sudionicima i govornicima, a među kojima će biti vrhunski Michelinovi chefovi, sommelieri te marketinški stručnjaci zaduženi za gastronomiju i brendiranje restorana.
Vezane vijesti
-
Kroz Centre će se osigurati kvalitetni kadrovi koji bi nakon završetka obrazovnog procesa bili spremni aktivno i učinkovito uključiti se na tržište rada.
-
Odvažni tjedan privodi se kraju, a napetost u kuhinji se povećava. Večeras će se pokazati kolike su granice izdržljivosti kuhara amatera.
-
Veliki gourmet događaj održat će se 17. prosinca u 10 sati u podrumima Dioklecijanove palače
-
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!