20-ak minuta
Jednostavan recept za najsočnija pileća prsa
Pileća prsa neizostavan su dio mnogobrojnih brzih jela, ali često pečena u komadu ispadnu suha. Uz ovaj recept to više neće biti problem, a osim bijelog mesa, trebaju vam tek malo maslaca, limunova korica, sol i papar
Recept za sočno pečena prsa ne može biti jednostavniji, a zaljubljenica u finu hranu i školovana chefica Anna Monette Roberts kaže za Pop Sugar da je dovoljno peći meso dvadesetak minuta.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijevih. Stavite bijelo meso u posudu za pečenje i namažite ga maslacem. Roberts je pekla dva komada i premazala ih otprilike žlicom i pol maslaca. Prema receptu se koristi ghee, odnosno pročišćeni maslac, ali Roberts piše da je to njezin osobni odabir i da se bez problema može koristiti i onaj obični.
Potom posipajte po piletini naribanu koricu limuna te posolite i poparite. Pecite 20 minuta i ostavite 15 minuta prije serviranja kako bi se sokovi u mesu rasporedili pa će svaki zalogaj sigurno biti još sočniji i ukusniji. Preporučuje se da prije posluživanja silikonskom četkom ili žlicom uklonite višak nadjeva, posebno ako ne volite kiselkast okus limuna.
Vezane vijesti
-
Tko može odoljeti kombinaciji iz snova - čokoladi i nutelli? Ova torta savršen je spoj neodoljivih okusa, a sigurno nećete pogriješiti ako baš njome zasladite bogat blagdanski ručak
-
-
-
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Reci što misliš!