Isprobajte već danas
Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu
Za ovo jelo trebate: svježe kobasice, malo povrća, ono pivo koje ljubomorno čuvate, jednu tavu i pola sata vremena. Dobar tek i živjeli!
Sastojci
1 paket svježih gurmanskih kobasica
2 manja ili jedan srednje veliki poriluk
2 srednje velike mrkve
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
sol, krupno mljeveni papar
250 ml lager piva
200 ml temeljca
Priprema:
Kobasice nabockajte vilicom da spriječite pucanje i prskanje i pecite ih na ugrijanoj tavi da sa svih strana dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih izvadite i ostavite na toplom.
Dok se kobasice peku očistite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Ako je veći, prerežite ga uzdužno na pola i režite polukolutove. Mrkvu narežite na sitnije kockice, a isto napravite i s paprikom. Češnjak sitno nasjeckajte.
Na masti koju su pustile kobasice, nakon što ste ih odložili sa strane, kratko, miješajući, popržite povrće sa svih strana pa ulijte pivu i temeljac.
Smanjite vatru i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji na pola. Posolite i popaprite po ukusu.
Vratite kobasice u tavu, među povrće, pa pirjajte idućih 5-7 minuta.
Servirajte uz kakav dobar kruh ili hrskavo pečene krumpiriće.
Vezane vijesti
-
Podgrijavanje hrane općenito nije preporučljivo jer većina namirnica u sebi sadrži spojeve koji kod podgrijavanja postanu štetni, točnije toksični.
-
Ručak je, ako ste zaposleni, nerijetko vrlo samotna stvar - povučete se u svoj ugao sobe i pojedete ono što ste donijeli ili naručili iz dostave, a nije rijetkost vidjeti ljude da jedu sami u restoranima
-
Između svih obaveza koje imate, dolaskom na svoje radno mjesto, lako je zakoračiti u popodnevne sate, kada se naglo prisjetite da još uvijek niste ništa pojeli.
-
Kako odoljeti svoj blagdanskoj hrani i slasticama koje stoje na stolu i mame
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!