Lifestyle

Isprobajte već danas

Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu

Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu
volimmeso.hr

Za ovo jelo trebate: svježe kobasice, malo povrća, ono pivo koje ljubomorno čuvate, jednu tavu i pola sata vremena. Dobar tek i živjeli!

Sastojci

1 paket svježih gurmanskih kobasica
2 manja ili jedan srednje veliki poriluk
2 srednje velike mrkve
1 crvena paprika
2 češnja češnjaka
sol, krupno mljeveni papar
250 ml lager piva
200 ml temeljca

Priprema:

Kobasice nabockajte vilicom da spriječite pucanje i prskanje i pecite ih na ugrijanoj tavi da sa svih strana dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih izvadite i ostavite na toplom.

Dok se kobasice peku očistite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Ako je veći, prerežite ga uzdužno na pola i režite polukolutove. Mrkvu narežite na sitnije kockice, a isto napravite i s paprikom. Češnjak sitno nasjeckajte.

Na masti koju su pustile kobasice, nakon što ste ih odložili sa strane, kratko, miješajući, popržite povrće sa svih strana pa ulijte pivu i temeljac.

Smanjite vatru i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji na pola. Posolite i popaprite po ukusu.

Vratite kobasice u tavu, među povrće, pa pirjajte idućih 5-7 minuta.

Servirajte uz kakav dobar kruh ili hrskavo pečene krumpiriće.


Reci što misliš!